Najbliži saradnici Kasumovića sve češće predmet istraga: Protiv Smaje Dogloda podnesen izvještaj zbog ugrožavanja sigurnosti

Najbliži saradnici Kasumovića sve češće predmet istraga: Protiv Smaje Dogloda podnesen izvještaj zbog ugrožavanja sigurnosti

Protiv Smaje Dogloda, jednog od najbližih saradnika zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, 2. februara 2022. godine dostavljen je izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zenica.

Kako saznaje portal provjereno.ba, izvještaj je podnesen jer je Smajo Doglod tokom augusta 2021. godine počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti, čime je postao zanimljiv policijskim organima.

Inače Smajo je jedan od najbliskijih i najdražih saradnika gradonačelnika Zenice, a nije tajna kako su obojica ljubitelji dobre kapljice. Bolje upoznati tvrde da upravo Kasumović i njegov saradnik Doglod vole “zaviriti u dno čašice”, stoga ne čude ni to što se imena svih koji se vezuju uz aktuelnu zeničku vlast spominju sve češće u tužilaštvu i policiji.

A kako i ne bi, jer s kim si – takav si.

Pa kako onda neko može biti pošten kada se nalazi u krugu ljudi koji su osumnjičeni za organizirani kriminal i brojna krivična djela, kakvi su Fuad Kasumović i njegovi ostali saradnici.

Divno društvance vodi Zenicu, zar ne?

Izvor: Provjereno.ba