Na fotografiji iznad je Ernad Spahić. Taksista, jedan od organizatora rušilačkih skupova podrške Fuadu Kasumoviću

Na fotografiji iznad je Ernad Spahić. Taksista, jedan od organizatora rušilačkih skupova podrške Fuadu Kasumoviću

Danas je ovaj “lik” verbalno napao Eminu Tufekčić, dijete šehida, napao Spahiju Kozlića, pripadnika Armije RBIH od prvog do posljednjeg dana agresije i brata šehida Armije BiH, napao Nezira Pivić, zamjenika ministra pravde države Bosne i Hercegovine.

“Lik”, čiji je otac pošteni borac Armije, šehid, vrijeđao je druge borce, članove porodica šehida, napadajući ih u namjeri da se njega i takvih pita ko smije učiti Fatihu na spomeniku “Kameni spavač”.

Njegov politički vođa, Fuad Kasumović, danas je eksplicitno rekao da će se njega is amo njega ubuduće pitati ko i kada postavlja cvijeće i odaje pomen šehidima. Baš kao što je Kasumovićev potrčko i simpatizer po alkoholu odlučio da određuje čije će ime biti na spomeniku šehidima.

Danas je Ernad Spahić prišao majkama, sestrama, braći šehida i vrijeđao ih, a onda otišao do automobila svog političkog vođe, udaljenog stotinjak metara da primi čestitke ili “zahvalu” za počinjeni napad-incident.

Zenica i Zeničani moraju stati u kraj svim onim koji zavađaju narod, koji vrijeđaju Zeničane, koji vrijeđaju borbu građana ovog grada, i to na svetim mjestima kao što je Trg Alije Izetbegovića, na kojem su ubijani građani Zenice svih nacija i vjera.

Mediji su ranije objavili da je Spahićev politički vođa namjerno, nakon što je javno objavljen raspored događaja povodom Dana nezavisnosti, zakazao posjete spomenicima u Zenici u “obrnutim terminima”, a onda druge napao da to čine. Pri tome alkoholom pomućenim razumom ne znajući da na spomeniku Papirna nisu žrtve posljednje agresije na BIH.

Zeničani, svakom fašizmu dođe, pa i ovom će doći kraj, a vi dobro pogledajte gdje ste bili i hoćete li kad fašizam padne, morati nabrzinu skidati fašistička obilježja.

Ono što se dogodilo danas možda jeste izolovani incident, ali do javno proklamovanog fašizma je mali korak. Nemojte reći da niste znali, dok okrećete glave od alkoholičara, lopova i kradljivaca koji su isplivali iz septičkih jama i zauzeli pojedine institucije našeg Grada.

Izvor: zenicagrad.info