MZ Gornja Zenica organizovala program povodom Dana nezavisnosti BiH

MZ Gornja Zenica organizovala program povodom Dana nezavisnosti BiH

Povodom 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u zeničkoj Mjesnoj zajednici Gornja Zenica održan je prigodan program. U prepunoj sali društvenog doma gostima se obratio predsjednik Mjesne zajednice Ahmed Durmić, a gost predavač je bio prof.dr. Amir Ismić.

Cijenjeni profesor je održao jedan vid predavanja o nastanku Bosne i Hercegovine, identitetu Bošnjaka, osamostaljenju Bosne i Hercegovine i sl. Program su uljepšali članovi KUD-a Bosnia folk ogranak Gornja Zenica. Savjet MZ formirao je udruženje žena “Hana”, a ime je dobilo po maloj djevojčici Hani Pašambegović. Velikom borcu koja se izliječila od bolesti nakon petogodišnje borbe.

U proteklom periodu je održano literarno i likovno takmičenje među školskom djecom na temu: ”Da te volim duša zna, draga moja BiH.” Svi učesnici su dobili prigodne nagrade, a najbolji posebna priznanja. Savjet Mjesne zajednice na čelu sa predsjednikom svim Bosancima i Hercegovcima želi sretan Dan nezavisnosti, a sa skupa su upućene i poruke mira cijelom svijetu.

Savjet MZ Gornja Zenica