MUP ZDK i KUZIP ZDK potpisali sporazum o suradnji

MUP ZDK i KUZIP ZDK potpisali sporazum o suradnji

Danas, 15.03.2022. godine, u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličeno je potpisivanje Sporazuma o međusobnoj saradnji Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona. Sporazum su zvanično potpisali policijski komesar Rusmir Šišić i direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona Besim Spahić.

Potpisani sporazum ima za cilj unapređenje međusobne saradnje u smislu razmjene informacija i podataka, te efikasnijeg postupanja u okviru utvrđenih nadležnosti, sa posebnim akcentom na postupanje u slučajevima kršenja zakonskih odredbi iz nadležnosti Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, te dokumentovanja i sprečavanja koruptivnih radnji i privrednog kriminala.

Tom prilikom, komesar Šišić i direktor Spahić su izrazili zadovoljstvo potpisanim sporazumom, koji je, kako su potvrdili u razgovoru, finalizacija jedne jako dobre i korektne saradnje navedenih institucija, koja je obilježila protekli period i koja je svojevrsna potvrda ozbiljnog i predanog koordiniranog rada u okvirima utvrđenih nadležnosti. U tom smislu, izraženo je zajedničko uvjerenje da će navedeni sporazum rezultirati još boljim rezultatima u radu, prvenstveno u kontekstu unapređenja efikasnosti i profesionalizacije u postupanju koji se žele postići ovakvim zajedničkim djelovanjem.

Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje