Ministar Isak uručio priznanja sportskim nadama ZDK-a: Ponos našeg kantona je u ovim mladim sportistkinjama i sportistima

Ministar Isak uručio priznanja sportskim nadama ZDK-a: Ponos našeg kantona je u ovim mladim sportistkinjama i sportistima

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak dodijelio je, u srijedu navečer, priznanja i nagrade najboljim u kategoriji sportska nada ZDK-a, u kojoj su laureati najperspektivniji mladi sportisti i sportistkinje u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ove nagrade dodijeljene su okviru 65. izdanja manifestacije Izbor sportiste ZDK-a, koju organizira NIPD ‘Naša riječ’, a pod generalnim pokroviteljstvom Vlade ZDK-a. Sama manifestacija održana je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, gdje su nagrade uručene najboljim sportistkinjama i sportistima sa područja ovog kantona, koji su ostvarili zapažene rezultate tokom prošle godine.

‘Svi ovi mladi ljudi koji su večeras, zasluženo, dobili vrijedna priznanja i nagrade, najbolji su ambasadori našeg kantona i s ponosom možemo svi mi istaći njihove uspjehe u svim sportovima. Naravno da cijela Vlada ZDK-a stoji iza svake sportistkinje, iza svakog sportiste čiji uspjesi predstavljaju ZDK širom BiH i svijeta. Kako su i tokom proteklih godina dobijali našu podršku, nastavit ćemo i u narednom periodu da kontinuirano investiramo u sport, jer to je najsigurniji način da sačuvamo mentalno i fizičko zdravlje naše omladine. To je i najsigurniji put da im društvo pomogne u sklanjanju od svih poroka današnjice. Ponosan sam što upravo ja mogu našim sportistkinjama i sportistima čestitati na uspjesima, kojih je zaista mnogo i poručujem im da se nastave truditi, a mi ćemo pronaći način da adekvatno podržimo i nagradimo trud svakog pojedinca i svake organizacije’, poručio je ministar Isak na ovoj manifestaciji.

Uz nagrade koje je uručio ministar Isak, priznanja i nagrade su dodijeljene i u brojnim drugim kategorijama, a najvrijednijim priznanjem najbolji sportista i sportistkinja ZDK-a u 2021. godini odlikovani su Elvedina Muzaferija i Amel Tuka.

Pored ministra Isaka, plakete najboljima uručili su predsjedavajući Skupštine ZDK-a Ćazim Huskić, premijer Mirnes Bašić, kao i ministri u Vladi ZDK-a Azra Sinanović, Spahija Kozlić, Fahrudin Čolaković i Nebojša Nikolić.