Ministar Isak: Spremno 100.000 KM za rješavanje problema podvožnjaka u Nemili

Ministar Isak: Spremno 100.000 KM za rješavanje problema podvožnjaka u Nemili

U skladu sa pozitivnim praksama, koje provodi od početka svog mandata, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak sastao se ove srijede u svom kabinetu sa predstavnicima Mjesne zajednice Orahovica.

Glavna tema ovog sastanka bilo je rješavanje problema podvožnjaka u Nemili, dugogodišnjeg problema ogromnog broja mještana naselja Nemilskog sliva. Još prije dva mjeseca ministar Isak je inicirao rješavanje ovog problema, koji mještanima Nemile otežava svakodnevne aktivnosti, posebno u kišnim periodima, kada ovaj podvožnjak redovno poplavi i blokira putnu komunikaciju.

‘Ovo je jedan od lokalnih projekata, problema koje smo odlučili napraviti u ovoj godini, kako bismo građanima olakšali njihov svakodnevni život. Nakon dugogodišnjih obećanja koje su mještani naselja Nemilskog sliva dobijali kako će ovaj problem biti riješen, posebno u vrijeme izbora, dok Gradska uprava Zenica spava već godinama mi smo odlučili da u ovoj godini opredijelimo sredstva za rješavanje ovog problema. Tačnije, za ovaj projekt opredijeljeno je 100.000 KM, a na današnjem sastanku upoznali smo predstavnike MZ Orahovica sa našim planovima i projektom kojim želimo povećati sigurnost svih stanovnika, posebno mladih i djece koji ovaj podvožnjak koriste za put od kuće do škole’, kazao je ministar Isak na ovom sastanku.

Predstavnici MZ Orahovica pružili su podršku ovom projektu, istaknuvši svoje zadovoljstvo što je neko nakon svih godina obećavanja odlučio riješiti ovaj problem. Ministar Isak i njegovi saradnici dodatno su ih upoznali sa svojim planovima, koji će biti provedeni tokom ove godine, tako da će biti riješen problem odvodnje, čime će biti riješeno i plavljenje podvožnjaka u kišnim periodima.