Ministar Isak se sastao sa savjetnicima za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske

Ministar Isak se sastao sa savjetnicima za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa savjetnicima za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini Mahmetom Erduganom i Cemilom Cem Aydinom.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasadi Republike Turske u BiH na polju sigurnosti i edukacije policijskih službenika.

Ministar Isak ocijenio je kako je Republike Turska dala značajan doprinos u radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova posebno kroz aktivnosti koje su sprovođene u saradnji s Policijskom akademijom FMUP-a.

Savjetnici za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini Mahmet Erdugan i Cemil Cem Aydin istakli su da je Republika Turska spremna pružiti svaki vid pomoći Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova kada je riječ o edukaciji polaznika osnovne policijske obuke, obuci policijskih službenika, kao i u dijelu sprovođenja specijalističkih vidova obuka.

Zaključeno je kako će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ambasada Republike Turske intenzivirat saradnju na polju sigurnosti.