Ministar Isak se priključio humanoj akciji za Omera Šehića: Darujte krv, spasite živote!

Ministar Isak se priključio humanoj akciji za Omera Šehića: Darujte krv, spasite živote!

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak pridružio se ovog četvrtka akciji darivanja krvi za Zeničanina Omera Šehića. Riječ je o onkološkom pacijentu, kojem je hitno potreban operativni zahvat, za koji je bilo potrebno obezbijediti određene zalihe krvi.

S obzirom na to da je ministar Isak stalni darivaoc krvi, on je ovu priliku iskoristio da pozove sve svoje sugrađanke i sugrađane da se odazovu humanim akcijama, koje su od životne važnosti.

‘Ovoj akciji sam se odazvao na poziv prijatelja i apelovao bih ovim putem na sve bh. građane da se aktivnije uključe u darivanje krvi za one koji su u potrebi. Darivanje krvi je jedna od najhumanijih misija koju svaki zdravi pojedinac može ispuniti i jednostavno to bi trebala biti moralna obaveza svakog od nas. S obzirom na informacije koje smo dobili danas iz Transfuzijskog centra Kantonalne bolnice Zenica o tome da se tek neznatan broj građanki i građana Zenice, ali i drugih gradova, odaziva na akcije dobrovoljnog darivanja krvi, ja još jednom apelujem da naša praksa postane darivanje tečnosti koja život znači, jer danas je ona potrebna Omeru Šehiću, a sutra može biti potrebna bilo kome’, istaknuo je ministar Isak ovom prilikom.

Dodatno je pozvao sve one koji su u prilici da već danas doniraju krv za Omera Šehića, za čiji oporavak i operaciju su potrebne određene količine krvi 0- (nulte negativne) krvne grupe.