Ministar Isak sa predstavnicima MZ Janjići: Spremno 300.000 KM za novu fazu rekonstrukcije regionalne ceste, mještani zadovoljni

Ministar Isak sa predstavnicima MZ Janjići: Spremno 300.000 KM za novu fazu rekonstrukcije regionalne ceste, mještani zadovoljni

Predstavnici zeničke Mjesne zajednice Janjići ovog utorka bili su gosti ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnela Isaka, na sastanku na kojem je razgovarano o problemima u ovoj mjesnoj zajednici.

Kako kroz ovu mjesnu zajednicu prolazi regionalna cesta R445, jedna od najvažnijih cesta na području Zenice, samo u rekonstrukciju dionice u Janjićima investirano je gotovo pola miliona KM u ovom mandatu ministra Isaka. No, da to nije kraj potvrđeno je i na današnjem sastanku, na kojem su predstavnici MZ Janjići upoznati sa novim projektima čije izvođenje je planirano tokom ove godine.

„Do sada smo u dionicu regionalne ceste R445 koja prolazi kroz Janjiće investirali 450.000 KM, a to je zapravo bila samo prva faza modernizacije dijela regionalne ceste Zenica – Lašva. Već ove godine planiramo i nastavak radova i za taj projekt opredijelili smo 300.000 KM, te je za ovaj projekt već raspisan tender i mi se nadamo da ćemo uskoro početi radove na novoj dionici kroz Janjiće. Ovo su historijski najveća ulaganja u ovu mjesnu zajednicu, te mi je zadovoljstvo što upravo ministarstvo na čijem sam ja čelu može napraviti taj poduhvat i utjecati na poboljšanje kvalitete života građana u ovom dijelu ZDK-a“, kazao je ministar Isak.

Predstavnici MZ Janjići istaknuli su zahvalnost ministru Isaku na dosadašnjoj saradnji, ali i nadu da će ovi projekti biti samo još više nastavljeni u narednom periodu.

„Do sada smo imali odličnu saradnju i vi ste zaista ispoštovali sve dogovore koje smo napravili, na čemu smo vam zahvalni. Iskreno se nadamo da će tako biti i u narednom periodu, odnosno već na ovom narednom projektu koji ste najavili danas“, dodao je predsjednik MZ Janjići Miralem Kaknjo.

Izvor: FB/Arnel Isak