Ministar Isak: Raspisani novi tenderi, pola miliona KM za radove na regionalnim cestama u Zenici

Ministar Isak: Raspisani novi tenderi, pola miliona KM za radove na regionalnim cestama u Zenici

Dva vrijedna tendera za radove koji će biti izvođeni na regionalnim cestama na području grada Zenica raspisana su prethodnih dana. Tačnije, Direkcija za ceste ZDK-a, koja djeluje u okviru Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, raspisala je javne pozive za nabavku radova na regionalnoj cesti R445 i to na dionicama Tetovo – Banlozi i Janjići – Grad Zenica.

Oba ova tendera vrijedna su pola miliona KM, a po njihovom okončanju i nakon što budu izabrani izvođači radova započet će sljedeći radovi:

– Nastavak radova na modernizaciji dionice regionalne ceste Tetovo – Banlozi (200.000,00 KM);

– Nastavak radova na rekonstrukciji dionice regionalne ceste Janjići – Grad Zenica (300.000 KM).

“Užurbano teku pripreme za novu građevinsku sezonu na regionalnim cestama u svim dijelovima Zeničko-dobojskog kantona i nadamo se da ćemo po okončanju tenderskih procedura vrlo skoro početi i s radovima. Sa ova dva tendera investirat ćemo 500.000 KM u rekonstrukciju dijelova regionalne ceste R445 na području Zenice, čime započinjemo ovogodišnji ciklus investiranja u regionalne ceste na teritoriji grada Zenica vrijedan više od pet miliona KM.

Važno je napomenuti da je na obje dionice riječ o nastavku radova koje smo u ranijim godinama započeli, te nam je važno da svaki od tih projekata adekvatno dovršimo jer jedino tako će građanke i građani dobiti funkcionalne, ali i sigurne ceste za korištenje. Zapravo, ne želimo nuditi građanima parcijalna rješenja, kako je to bio slučaj nekada ranije, nego cjelovite projekte kojima rješavamo sve probleme na dionicama regionalnih cesta koje odaberemo za izvođenje radova. To će biti naše opredjeljenje i u budućnosti, jer naša je obaveza da na najodgovorniji način upravljamo novcem svih građanki i građana ZDK-a”, istaknuo je resorni ministar Arnel Isak, uz čiju saglasnost su i pokrenuti ove tenderske procedure.

Inače, oba ova otvorena postupka trebala bi biti završena početkom maja, nakon čega bi, uz poštivanje svih zakonskih procedura, trebali biti izabrani izvođači radova. Čim ti uslovi budu zadovoljeni radovi na obje dionice će početi.

Izvor: direktno.ba