Ministar Isak prisustvovao svečanosti povodom obilježavanja Dana državnosti Kraljevine Švedske

Ministar Isak prisustvovao svečanosti povodom obilježavanja Dana državnosti Kraljevine Švedske

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na poziv Nj. E. ambasadorice Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, Johanna Strömquist prisustvovao je svečanosti povodom obilježavanja Dana državnosti Kraljevine Švedske, najvećeg državnog praznika i dana velikog ponosa građana Švedske.

Ministar Isak je tim povodom, u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, uputio najiskrenije čestitke ambasadorici Kraljevine Švedske u BiH:
“Bosnu i Hercegovinu i Kraljevinu Švedsku povezuju iskreni i prijateljski odnosi i saradnja u brojnim oblastima koje želimo još više ojačati u budućnosti. Smatram da je Kraljevina Švedska odlučna i predana pružanju podrške Bosni i Hercegovini u nastavku reformskih procesa na putu ka EU integracijama, a sa sigurnosnog aspekta doprinosi procesu izgradnje mira i stabilizacije Bosne i Hercegovine” – izjavio je ministar Isak.

Prijem je organiziran u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, a Švedska svoj Dan državnosti slavi na ovaj datum od 1983. godine.

Izvor: fmup.gov.ba