Ministar Isak prisustvovao promoviranju 41. generacije polaznika za početnike čin “policajac” (FOTO)

Ministar Isak prisustvovao promoviranju 41. generacije polaznika za početnike čin “policajac” (FOTO)

Federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, prisustvovao je danas svečanosti u Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova gdje je promovirana 41. generacija polaznika za početnike čin „policajac“.

Obuka je uspješno okončana za 316 polaznika akademije, a učesnike svečanosti pozdravio je federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, koji je uz čestitku upućenu kadetima kazao da budući policajaci moraju provoditi zakon te da pred zakonom sve ljude tretiraju jednako ne gledajući njihov ekonomski status i položaj u društvu.

„S obzirom da sam bio dugogodišnji pripadnik policijskih snaga znam da će vam posao biti težak i odgovoran. Susretat ćete se sa mnogo izazova i teških zadataka ali sam siguran da ćete biti generacija koja će nas učiniti ponosnim i sigurnim.
Vaš zadatak je da provodite zakon i da pred zakonom sve ljude tretirate jednako ne gledajući njihov ekonomski status i položaj u društvu.
Vršioce krivičnih dijela morate jednako tretirati i morate raditi u interesu svih građana Bosne i Hercegovine“, istakao je Isak.

Također polaznicima je čestitao i na postignutim rezultatima tokom školovanja na policijskoj akademiji i zaželio im mnogo uspjeha u budućem radu.