Ministar Isak: Potpisivanjem ugovora s izvođačima radova obezbijedili smo održavanje 80,3 km regionalnih cesta u Kaknju i Visokom

Ministar Isak: Potpisivanjem ugovora s izvođačima radova obezbijedili smo održavanje 80,3 km regionalnih cesta u Kaknju i Visokom

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak potpisao je novi ugovor o redovnom i zimskom održavanju regionalnih cesta, kojim je obezbijeđeno održavanje 80,3 kilometara cesta na području općine Kakanj i grada Visoko.

Ovom prigodom ministar Isak potpisao je ugovor sa predstavnikom konzorcija preduzeća Trgošped d.o.o. Kakanj i Mušinbegović gradnja d.o.o. Visoko, koji će u narednom periodu biti zadužen za sve radove na održavanju tri regionalne ceste.

Ugovorom je predviđeno redovno i zimsko održavanje regionalnih cesta R466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri, R443 A1-Visoko-Kiseljak i R445 M5-Bilješevo-Kakanj-Ćatići-Visoko-Podlugovi.

Ukupna dužina cesta koje će biti održavane, prema ovom ugovoru, iznosi 80,3 kilometara.

Ugovorom obezbijeđeno održavanje cesta do marta 2023. godine.

“Mart mjesec posvećen nam je, pored pripreme brojnih drugih projekata širom kantona, obezbjeđivanju redovnog održavanja regionalnih cesta u ZDK-u. Na ovaj način sigurnost u saobraćaju na cestama koje su u nadležnosti Kantonalne direkcije za ceste i Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline neće niti jednog trenutka biti dovedena u pitanje. Ugovorima koje potpisujemo sa izvođačima radova spremno dočekujemo novu sezonu i radove na popravci, održavanju, čišćenju i osiguravanju regionalnih cesta, te zadužujemo naše izvođače radova da odgovorno pristupaju poslu zaštite sigurnosti građana. To je naš imperativ i to ćemo zahtijevati konstantno”, istaknuo je ministar Isak.

Izvor: FB/Arnel Isak