Ministar Isak potpisao ugovor s konzorcijem preduzeća: Osigurano redovno održavanje regionalne ceste R457 Zenica – Arnauti – Donji Kakanj

Ministar Isak potpisao ugovor s konzorcijem preduzeća: Osigurano redovno održavanje regionalne ceste R457 Zenica – Arnauti – Donji Kakanj

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak potpisao je ugovor o redovnom i zimskom održavanju dionica regionalne ceste R457 Zenica-Arnauti-Ribnica-Donji Kakanj (spoj sa regionalnom cestom R445). Ugovor je potpisao sa predstavnikom konzorcija preduzeća Almy-Transport d.o.o. Zenica i Trgošped d.o.o. Kakanj.

Ugovor je zaključen na period od 16.03.2022. do 15.03.2023. godine.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 702.733,59 KM, od čega se 614.556,88 KM odnosi na poslove redovnog održavanja, a 88.176,71 KM na poslove zimskog održavanja ove ceste.

“Potpisanim ugovorom sa konzorcijem preduzeća obezbijedili smo održavanje regionalne ceste R457 od Zenice, preko Arnauta, pa sve do spoja sa regionalnom cestom R445 u Donjem Kaknju. Izvođače smo, kroz ovaj ugovor, obavezali da održavaju najbolji mogući nivo sigurnosti na pomenutoj cesti, što je i naša osnovna zadaća – obezbijediti građankama i građanima maksimalnu sigurnost na cestama. Naravno, mi ćemo vršiti kontinuirani nadzor nad svim radovima koji budu izvođeni i zahtijevati da kvalitet izvedenih radova bude vrhunski, jer svaka konvertibilna marka novca građana koja je utrošena mora biti i opravdana”, poručio je ministar Isak prilikom potpisivanja ovog ugovora.

Izvor: FB/Arnel Isak