Ministar Isak potpisao ugovor s izvođačem radova: Održavanje cesta R474 i R465 nastavlja se i narednih godinu dana

Ministar Isak potpisao ugovor s izvođačem radova: Održavanje cesta R474 i R465 nastavlja se i narednih godinu dana

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak potpisao je još jedan ugovor s izvođačem radova, kojim je obezbijeđeno jednogodišnje održavanje regionalnih cesta u ovom kantonu. Tačnije, ovim ugovorom obuhvaćene su regionalne ceste na području Tešnja, Jelaha, Žepča, Zavidovića i Maglaja, koje će u narednih godinu dana održavati grupa ponuđača RIAL-ŠPED d.o.o. Doboj Istok, Dobojputevi d.o.o. Doboj Jug i Hajdić d.o.o. Maglaj, sa čijim predstavnikom je ugovor i zaključen.

Ugovorom je predviđeno redovno i zimsko održavanje regionalnih cesta R474 M17-Novi Šeher-Tešanj-Jelah (granica entiteta) i R465 M17-Žepče-Zavidovići-Maglaj (granica entiteta).

Ugovor je zaključen na period do marta 2023. godine. Ukupna dužina regionalnih cesta koje će, prema ovom ugovoru, biti održavane iznosi 77,20 kilometara.

“Ovim, šestim u nizu, ugovorom koji potpisujemo s izvođačima radova u ovom mjesecu, a kojim obezbjeđujemo održavanje regionalnih cesta u našem kantonu, potvrđujemo naše opredjeljenje da sve regionalne ceste u nadležnosti ovog ministarstva moraju imati adekvatno održavanje. To je najvažnije s aspekta obezbjeđivanja maksimalne sigurnosti naših građanki i građana širom ZDK-a i to je naša najvažnija misija. Svakako, redovnim održavanjem uštedjet ćemo dodatni novac koji ćemo moći opredijeliti za nove projekte, koji su neophodni u našem kantonu, kako bismo postigli stepen razvijenosti kakav želimo. Razvoj cestovne infrastrukture i povezanost gradova ZDK-a je važna za razvoj svih grana privrede i kako smo to činili prethodnih godina, nastavit ćemo da se o njoj brinemo na najbolji mogući način, uz domaćinski pristup svim projektima”, kazao je ministar Isak tokom zaključivanja ovog ugovora.