Ministar Isak održao sastanak sa predstavnicima MZ Lašva: Opredijelili  smo 300.000 KM za projekte kojima ćemo građanima olakšati život

Ministar Isak održao sastanak sa predstavnicima MZ Lašva: Opredijelili smo 300.000 KM za projekte kojima ćemo građanima olakšati život

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a Arnel Isak održao je u svom kabinetu sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Lašva.

Ovo je pozitivna praksa koju ministar Isak provodi od početka svog mandata, gdje sa predstavnicima građana koji imaju najbolje podatke sa terena pokušava pronaći najbolja rješenja za probleme svih građana cijelog kantona.

„U najdirektnijim razgovorima sa predstavnicima mjesnih zajednica imamo najbolju mogućnost da dogovaramo projekte koji su suštinski važni građanima. Upravo zato održali smo i sastanak sa predstavnicima MZ Lašva, za koju smo u ovoj godini planirali izdvojiti 300.000 KM. S njima smo obavili inicijalne razgovore i saslušali njihove prijedloge, te ćemo u narednom periodu dogovoriti koji su to za građane najvažniji projekti, kako bismo ih i mogli realizirati, te riješiti probleme na koje nam građani ukažu“, kazao je ministar Isak nakon održanog sastanka.

Izvor: FB/Arnel Isak