Ministar Isak najavio: FUP će raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika

Ministar Isak najavio: FUP će raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije (FUP), gdje se sastao s komandantom Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafom Selmanovićem. Isak je tom prilikom najavio kako će FUP raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika.

Isak je tom prilikom kazao kako će u budžetu biti povećana sredstva namijenjena za Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a, i to u dijelu nabavke specijalnih vozila, oružja i materijalno-tehničkih sredstva te sredstava za obuku policijskih službenika.

“Specijalna policijska jedinica FUP-a jedna je od najrespektabilnijih jedinica, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu. Mi ćemo ojačati ovu jedinicu kroz nabavku specijalnih vozila, oružja i materijalno-tehničkih sredstva te sredstva za obuke policijskih službenika”, rekao je Isak.

On je najavio da će u novom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji biti kvalitetnih izmjena koje se odnose na radna mjesta u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a.

“Svjestan sam da će veći broj policijskih službenika, u narednih nekoliko godina, biti penzionisan kao i nedostatka policijskih službenika u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a. Mogu najaviti kako će FUP raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika od kojih će veći broj biti upravo u ovoj jedinici”, kazao je Isak.

Komandant Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović upoznao je ministra Isaka s izazovima s kojima se susreće Specijalna policijska jedinica, te izrazio uvjerenje kako će ministar Isak dati svoj maksimalan doprinos jačanju FUP-a.

Izvor: bhrt.ba