Ministar Isak na polaganju kamena temeljca za spomen-obilježje u MZ Orahovica: Moramo se boriti za mlade i našu lijepu BiH

Ministar Isak na polaganju kamena temeljca za spomen-obilježje u MZ Orahovica: Moramo se boriti za mlade i našu lijepu BiH

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak, povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, boravio je danas na svečanosti polaganja kamena temeljca za novo spomen-obilježje u Mjesnoj zajednici Orahovica.

Na poziv članova ove mjesne zajednice, ministar Isak je, na historijski dan za našu domovinu, pružio punu podršku radu i projektima MZ Orahovica, a tom prilikom prisustvovao je i svečanosti polaganja kamena temeljca za spomen-obilježje na prvu kasarnu Armije BiH.

Riječ je o spomen-obilježju u čast uspostavljanja prve kasarne na nivou čitave BiH, kada je škola u Orahovici bila pretvorena u kasarnu zahvaljujući znanju, spremnosti i sposobnosti ljudi koji su tada prepoznali važnost trenutka borbe za nezavisnost BiH.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam na današnji dan ovdje sa vama i želim vam svima, prije svega, čestitati Dan nezavisnosti naše BiH. Kao mlad čovjek i najmlađi ministar u Vladi ZDK-a borim se da mi mladi ne zaboravimo ovo naslijeđe i cijeli dan prihvatam pozive na sve događaje, ne želim odustati kao neki drugi, jer mi mladi ne smijemo dozvoliti da se zaboravi naša historija. Nikada prije nije došlo do ideje da se izgradi ovo spomen obilježje, ali evo kada su mladi došli u MZ Orahovica pokrenut je i taj projekt. Znači, mladi mogu, samo im treba podrška starijih. To i ja dokazujem kao ministar, da mladi mogu bolje, a to dokazuju i u MZ Orahovica, samo im svi trebamo dati podršku. Danas je najveća borba upravo za mlade, jer dok se drugi prepucavaju mladi odlaze. Molim vas da se ujedinimo, da se borimo za mlade, da se vrate ovdje i da ovo ne bude samo polaganje kamena temeljca, nego da bude podstrek da se nastavimo sjećati svih žrtava i da se nastavimo boriti za mlade i našu lijepu BiH”, kazao je na ovoj svečanosti ministar Isak.

Izvor: FB/Arnel Isak