Ministar Isak i potpredsjednik Stojanović na sastanku u Specijalnoj policijskoj jedinici Federalnog MUP-a

Ministar Isak i potpredsjednik Stojanović na sastanku u Specijalnoj policijskoj jedinici Federalnog MUP-a

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak održao je danas sastanak sa potpredsjednikom Federacije BiH Igorom Stojanovićem u prostorijama Specijalne policijske jedinice ovog ministarstva. Sastanku su pored ministra Isaka i potpredsjednika Stojanovića prisustvovali Dragan Vikić, savjetnik za pitanja sigurnosti u Kabinetu potpredsjednika Stojanovića, Vahidin Munjić, direkor Federalne uprave policije i Mustafa Selmanović, komadant Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije Federalnog MUP-a.

Ministar Isak upoznao je potpredsjednika Stojanovića o sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine, kao i o narednim koracima koje je potrebno preduzeti u cilju poboljšanja uvjeta rada policijskih službenika. Direktor Munjić i komandant Selmanović upoznali su sagovornike sa trenutnim stanjem u Specijlanoj policijskoj jedinici i izazovima u radu sa kojima se susreću pripadnici Specijalne policijske jedinice.

Ministar Isak istakao je kako će u budžetu biti povećana sredstva namijenjena za Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a i to u dijelu nabavke materijalno-tehničkih sredstava i sredstava za obuke policijskih službenika.

„Specijalna policijska jedinica FUP-a jedna je od najvažnijih jedinica ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu. Mi ćemo ojačati ovu jedinicu kroz nabavku materijalno-tehničkih sredstava, kao i prijemom novih policijskih službenika u ovu jedinicu “, rekao je ministar Isak.

Direktor Munjić i komandant Selmanović zahvalili su se Stojanoviću i Vikiću na posjeti i iskazanom interesovanju za stanje u Specijalnoj policijskoj jedinici te su pohvalili trud i zalaganje koje ministar Isak ulaže kako bi poboljšao uvjete rada i ojačao kapacitete Specijalne policijske jedinicie kako bi zadržala i dalje status najrespektabilnije jedinice u regionu.