Ministar Dario Pekić prisustvovao početku policijske obuke za 125 novoprimljenih policijskih službenika

Ministar Dario Pekić prisustvovao početku policijske obuke za 125 novoprimljenih policijskih službenika

Dana 24.01.2022. godine, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, u pratnji policijskog komesara Rusmira Šišića, prisustvovao je, na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, svečanoj ceremoniji kojom je obilježen početka policijske obuke za 125 policijskih službenika izabranih nakon provedenih procedura po javnom oglasu raspisanom u oktobru 2020. godine. Riječ je o 125 novoprimljenih policijskih službenika – 15 u činu „mlađi inspektor“ i 110 u činu „policajac“ koji će stručna znanja i vještine na Policijskoj akademiji sticati tri, odnosno pet mjeseci, uz napomenu da sve njih, po povratku sa Policijske akademije, čeka još tri mjeseca obuke u organizacionim jedinicama u sastavu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić je, ovom prilikom, budućim policijskim službenicima poželio mnogo sreće i najveći mogući uspjeh u toku policijske obuke. On je izrazio svoje duboko uvjerenje da će izabrani kandidati u potpunosti opravdati povjerenje koje im je ukazano i da će, kada budu raspoređeni u organizacione jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, koristeći se znanjima i iskustvima stečenim u toku policijske obuke, u značajnoj mjeri uticati na povećanje stepena opće sigurnosti na području Zeničko-dobojskog kantona.

Na ovaj način, grupi od 125 mladih ljudi pružila se prilika da, sticanjem zvanja policijskog službenika, zajedno sa svojim starijim i iskusnijim kolegama, stanu u prve redove boraca za vladavinu prava u Zeničko-dobojskom kantonu i Bosni i Hercegovini, što je jedan od ključnih uslova za prosperitet naših građana, našeg kantona i naše države. Važno je istaknuti da Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, popunjavajući policijski sastav mladim, obrazovanim i perspektivnim kadrom, osim što u značajnoj mjeri povećava stepen sigurnosti građana našeg kantona i njihove imovine, daje i svoj konkretan doprinos borbi protiv odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: direktno.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *