Ministar Arnel Isak zajedno sa direktorom Kantonalne direkcije za ceste posjetio MZ Piljužići u Općini Tešanj

Ministar Arnel Isak zajedno sa direktorom Kantonalne direkcije za ceste posjetio MZ Piljužići u Općini Tešanj

Ministar Arnel Isak nastavlja sa terenskim obilascima te je ovog puta posjetio Općinu Tešanj, odnosno MZ Piljužiće gdje su ga dočekali brojni mještani koji su izrazili zahvalnost za projekte koji su realizovani u ovoj mjesnoj zajednici.

Jedan od glavnih problema koji je uzrokovao i brojne saobraćajne nesreće, nerijetko sa smrtnim ishodom jeste i nepostojanje pješačke staze u ovom naseljenom području neposredno u blizini škole.

Ovom prilikom profesorica razredne nastave u OŠ “Džemal Bijedić” Miljanovci-Područna škola Piljužići Nermina Bašić dočekala je ministra Isaka sa riječima pohvale i zahvalnosti u ime svih učenika i njihovih roditelja zbog projekta izgradnje pješačke staze na regionalnoj cesti R474 Jelah-granica Federacije (Prnjavor).

Za navedeni projekat izdvojeno je 170.000,00 KM, a u toku je tenderska procedura za izbor izvođača radova za novih 750 metara pješačke staze u skladu sa Godišnjim planom Kantonalne direkcije za vrijednost od 250.000,00 KM.

Nakon što je obišao i ambulantu u ovoj mjesnoj zajednici, te radove na ovoj dionici koji su u toku, ministar Isak je zajedno sa mještanima obavio podne namaz u džamiji Piljužići.
Proučena je i Fatiha te minuta šutnje na Šehidskom spomen obilježju.