Mi smo “vlOst” i može nam se: Brat vijećnika Denana Pašalića uhljebljen u ViK!

Mi smo “vlOst” i može nam se: Brat vijećnika Denana Pašalića uhljebljen u ViK!

Gradska uprava Zenica, kao i javna preduzeća i ustanove postale su mjesto uhljebljenja podobnih klimoglavaca zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića koji je bukvalno privatizirao imovinu i sve resurse Grada Zenice.

Najnoviji primjer nepotizma, korupcije, stranačkog zapošljavanja i svega onoga protiv čega se, samo pred kamerama i izmanipulisanim građanima Zenice, “bore” na najbrutalniji način to rade u praksi, je zapošljavanja Almira Pašalića, brata ranije uhljebljenog vijećnika Denana Pašalića, u JP Vodovod i kanalizacija Zenica na radno mjesto inženjera.

Naravno, ne treba ni napominjati da je sve urađeno prema dobro razrađenoj šemi kriminalne hobotnice zapošljavanja kojom rukovodi Fuad Kasumović, te da je na taj način i na ovom konkursu izabran podoban kandidat. Dvije stvari su, nakon stotina primjera rada ove kriminalne hobotnice i stotina naštimanih konkursa, nejasne.

Prva, kako je svima, osim istražnim organima, jasno ko i kako zapošljava u Gradu Zenici i druga kako još uvijek ima naivnih građana Zenice koji vjeruju u poštenje Kasumovićeve vlasti i direktora od kojih očekuju da će na konkursima izabrati najbolje, a ne najpodobnije.
Almire, Denane, čestitamo, zaslužili ste jer vi ste “vlOst”!