Lični PR Kasumovića lažima provodi propagandu protiv neistomišljenika putem medija?

Lični PR Kasumovića lažima provodi propagandu protiv neistomišljenika putem medija?

Gubi im se tlo pod nogama, sentenca je koja bi najbolje opisala trenutnu situaciju u krugu podobnih poslušnika Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice. A to najbolje ilustruju posljednje provale njegovog ličnog PR-a, zeničkog propagandiste Dine Pašalića, koji se svojim svakodnevnim postupcima pretvara u Kasumovićevog Gebelsa.

Ovaj kvazi novinarčić jedan je od glavnih iz kategorije gradonačelnikov potrčko, te služi kao jedno od oružja kojim Kasumović nastoji sluditi javnost, stvoriti pogrešnu sliku realnosti, a sve to rade putem medija kojim upravlja Pašalić i drugih, lažnih stranica.

Posljednja u nizu “provala” ovog propagandiste je slučaj inspekcijskog nadzora imovine ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnela Isaka, o kojem smo ranije pisali. O cijelom tom slučaju nedavno se oglasila Služba za inspekcijske poslove Grada Zenica, saopćenjem koje je direktni diktat Fuada Kasumovića, a koje je napisao upravo Pašalić. Nakon što su se propisno izgriješili u tom saopćenju, uslijedio je odgovor ministra Isaka, koji je argumentima i dokazima pokazao kako su “anonimni” prijavitelji njegove imovine zapravo zaposlenici Gradske uprave Zenica, kojima je naređeno da uznemiravaju porodicu Isak dolazeći pred njihove domove.

Ovi argumenti i dokazi, koje je objavio ministar Isak, u potpunosti su razoružali propagandnu mašineriju Fuada Kasumovića, koja više ne zna kakvu laž da smisli da bi, ponovo neuspješno, pokušala diskreditirati političke protivnike gradonačelnika. Tako je u četvrtak ujutro, u Pašalićevom mediju, ponovo osvanu još jedan tekst kojim je zloupotrijebljena objava ministra Isaka, čime ovaj portal i njegov vlasnik nastoje stvoriti pogrešnu sliku u javnosti, namjerno pogrešno interpretirajući tuđe izjave i dokaze.

Valjda vođeni devizom da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina, propagandisti samoprozvanog kralja Zenice spremni su izmišljati, podmetati i lagati, sve kako bi prikrili kriminal i prljave radnje svog vožda i vođe.