Lažni zaštitnik građana: Fuad Kasumović ima najveću plaću u ZDK i milionsko bogatstvo, dok druge optužuje da su kriminalci

Lažni zaštitnik građana: Fuad Kasumović ima najveću plaću u ZDK i milionsko bogatstvo, dok druge optužuje da su kriminalci

Nedavno smo objavili tekst u kojem smo otkrili da je Fuad Kasumović jedan od dva najbogatija (grado)načelnika u Zeničko-dobojskom kantonu, a danas su stigle i informacije o tome da gradonačelnik Zenice prima i najveću plaću od svih čelnika gradova ovog kantona.

Plaća ovog lažnog zaštitnika građana, koji se lažno predstavlja kao Mesija i spasitelj, iznosi ni manje-ni više nego 3.500 KM!!!

Toliku plaću Kasumović je primao tokom cijele 2021. godine, što je i objavljeno u njegovoj izjavi o imovinskom stanju, a objavila ju je Centralna izborna komisija BiH na osnovu člana 15.9 Izbornog zakona BiH, koji omogućava da obrasci koji sadrže izjave o ukupnom imovinskom stanju budu dostupni javnosti. Prema toj evidenciji, samo po osnovu plaće, Kasumović je u 2021. godini inkasirao 42.000 KM.

S druge strane prosječna plaća, prema evidencijama Agencije za statistiku FBiH, u ovom entitetu tokom 2021. godine iznosila je 1.004 KM, što znači da je Kasumović redovno primao 3,4 prosječne plaće. No, s obzirom da statistički prosjek ne znači realno stanje i da su plate u realnom sektoru niže, te iznose otprilike 700 KM u prosjeku, to znači da je Kasumović primao pet plaća radnika iz realnog sektora.

Uz ovo saznanje, te činjenicu da je zenički gradonačelnik prijavio imovinu vrijednu više od 3 miliona KM, u okviru koje ima benzinsku pumpu, poslovne prostore, stanove, kuću, vozila, dionice i da je sve to stekao zahvaljujući cjeloživotnom boravku na državnim jaslama, jasno je koliki je lažnjak. Dok s jedne strane sve svoje političke neistomišljenike i one koji se protive njegovoj bahatosti, neradu, nepostojanju strategije i jednostavno populizmu naziva kriminalcima i mafijom, s druge strane Kasumović se bogati s leđa građana, radnika i penzionera, svih onih kojima bi Gradska uprava Zenica trebala biti servis.

Ali, lako je tako tuđim novcem simulirati rad i glumiti velikog političara i državnika.

Dok građani strahuju od gladi i rata, na ivici siromaštva, ovakvi paraziti urušavaju naše društvo, lažno se krijući iza interesa građana i javnosti se prikazujući tobožnjom žrtvom. A još ni riječi nismo rekli o krivičnim djelima zbog kojih je uhapšen i zbog kojih ga istražuju pravosudni organi.

Izvor: provjereno.ba