Lako se tuđim razbacivati: Kasumović novcem građana kupio sebi auto po želji, pa ga uništava pušenjem

Lako se tuđim razbacivati: Kasumović novcem građana kupio sebi auto po želji, pa ga uništava pušenjem

Nebrojeno je mnogo primjera bahatosti zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji će zbog svoje samovolje i bahatosti uskoro završiti i pred Kantonalnim sudom u Zenici, s obzirom da mu je potvrđena optužnica u predmetu Zenicatrans.

Ali on ne prestaje tu i svakodnevno pokazuje svoju bahatost, pa je tako zabilježena i fotografija na kojoj svjesno uništava imovinu građanki i građana Zenice.

Naime, Kasumović je po dolasku na vlast u Zenici odlučio sebe, a kako i ne bi kad Gradsku upravo koristi kao vlastitu kasu, počastiti jednim skupocjenim automobilom. Naravno, platio ga je novcem građana i danas taj automobil upotrebljava u razne svrhe koje, kako bolje upućeni tvrde, nerijetko nisu ni povezane s poslom koji obavlja. S obzirom na to koliko svoj posao uopće (ne) radi takve tvrdnje nisu neobične.

Ipak, kao šlag na tortu stigle su fotografije na kojima je moguće vidjeti da zenički gradonačelnik u tom automobilu puši, svjesno uništavajući imovinu građanki i građana i umanjujući joj vrijednost.

To je najbolji pokazatelj koliko zapravo Kasumović ne cijeni nikog osim sebe i koliko ga nije uopće briga za ljude koji su ga izabrali na mjesto gradonačelnika Zenice.

Pitanje je ko će, kada Kasumović ode sa funkcije gradonačelnika, bilo voljom građana na sljedećim izborima ili odlukom suda da se  nađe iza rešetaka, ukoliko bude proglašen krivim u predmetu Zenicatrans, platiti štetu koju je prouzrokovao na automobilu i drugoj imovini građanki i građana, s obzirom da ovim postupcima umanjuje vrijednost imovini koja je plaćena novcem građana.

Ali naravno, lako je tuđim novcem kupovati i razbacivati se.

Izvor: provjereno.ba