KUZIP nastavila pojačanu kontrolu poštivanja odluke o ograničavanju marži

KUZIP nastavila pojačanu kontrolu poštivanja odluke o ograničavanju marži

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 28.02.2022. godine do 09.03.2022. godine, izvršila je pojačan inspekcijski nadzor primjene Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namjernice i druge proizvode ( „Službene novine FBiH“, broj: 26/21 i 28/21).

Inspekcijski nadzori izvršeni su kod 38 pravnih i fizičkih lica koji obavljaju trgovinsku djelatnost, od kojih je kod 22 pravna i fizička lica utvrđen prekršaj i protiv kojih su izrečena 43 prekršajna naloga.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona u narednom periodu nastavit će pojačan inspekcijski nadzor nad primjenom Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namjernice i druge proizvode („Službene novine FBiH“, broj: 26/21 i 28/21), te se pozivaju pravna i fizička lica da usklade svoje poslovanje u skladu sa navedenom odlukom.

Press služba ZDK