Kriminalna hobotnica zapošljavanja u Zenici: Kasumović vraća dugove zapošljavajući supruge članova svoje kriminalne skupine!

Kriminalna hobotnica zapošljavanja u Zenici: Kasumović vraća dugove zapošljavajući supruge članova svoje kriminalne skupine!

Nedavno je, tačnije 26.05.2022. godine, raspisan konkurs u još jednom javnom preduzeću koje je pod apsolutnom kontrolom Fuada Kasumovića – Regionalna deponija “Mošćanica”. Špekulisalo se da je i ovaj, uostalom kao i svi prethodni konkursi u Gradskoj upravi i javnim preduzećima pod kontrolom Kasumovića, raspisan za unaprijed odabranu osobu blisku režimu “vlasnika” Zenice, optuženika za organizirani kriminal Fuada Kasumovića.

Špekulisalo se između dvije ženske osobe što se na kraju i ispostavilo tačnim jer, ponavljamo, u diktatorskom režimu kakav vlada u Zenici ne može se desiti da se zaposle stručne i obrazovane osobe, nego isključivo osobe odane režimu. Vladar Zenice, Fuad Kasumović, direktoru kojeg je on ranije postavio, a zatim mu zaposlio i brata u drugo javno preduzeće, naredio je da “najbolja” na konkursu bude ženska osoba inicijala S.M., inače supruga jednog od optuženika za niz krivičnih djela iz predmeta “Zenicatrans” (o detaljima u narednim tekstovima).

Na ovaj način Kasumović vraća dugove osobama od čijih svjedočenja i ponašanja u sudu zavisi konačna presuda njemu kao organizatoru kriminalne grupe koji je molio sud da glavni pretres ne počne prije oktobarskih izbora. A molio je iz razloga da javnost ne sazna o kakvim kriminalima je riječ u tom sudskom procesu i kakvim krajnjim nakanama “milionera” s budžeta koji je sve što ima stekao na sumnjiv način. Kako god izbori prošli, suđenje i otkrivanje istine nezaustavljivo ide, a i, bez sumnje, presuda!
Do tada, drugoj ženskoj osobi iz navedenog konkursa, S.R., više sreće drugi put!