Konačno realizovane inicijative Rame Isaka

Konačno realizovane inicijative Rame Isaka

Povodom najave da će 20. marta ove godine u Lukovom polju biti otvorena područna ambulanta, apoteka i prostorije za potrebe mjesne zajednice, poslanik Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, dr.sc. Ramo Isak obavještava javnost da je realizacija njegovih inicijativa za ove projekte konačno privedena kraju.

Imajući na umu da je Lukovo polje prostorno velika mjesna zajednica, sa velikim brojem stanovnika, još kao gradski vijećnik Isak je pokretao inicijativu za izgradnju i opremanje ovih objekata.

Ove inicijative u više navrata pokretao je i gradski vijećnik Rusmir Isak, posebno naglašavajući zdravstvenu ugroženost starijih osoba, te društveno zapostavljanje omladine, odnosno koliki je vitalni interes poboljšanje primarne zdravstvene zaštite, kao i uslova društvenog i kulturnog života stanovnika ove mjesne zajednice.

Zbog toga Isak želi da izrazi svoje zadovoljstvo što je gradska uprava konačno ralizovala ove inicijative, te da su ovi objekti ugledali svjetlost dana za dobrobit svih naših sugrađana.

Izvor: direktno.ba