KK PERFEKT ZENICA: Ivana Džanković stekla trenersku licencu i uspješno položila za majstorsko karate zvanje CRNI POJAS

KK PERFEKT ZENICA: Ivana Džanković stekla trenersku licencu i uspješno položila za majstorsko karate zvanje CRNI POJAS

Trenerica Ivana Džanković, iz zeničkog karate kluba *PERFEKT* iz Zenice je u periodu od 21.-23.01.2022.godine učestvovala na trenerskom seminaru  i stekla licencu trenera u hotelu Hollywood u Sarajevu. Organizator je zvanični WKF Federalni karate savez, kojem čestitamo na vrhunskoj i profesionalnoj organizaciji. Učešće je uzelo 435 učenika iz 97 klubova sa prostora FBIH.

Pored redovnih karate treninga u sali u kimonima, gdje su instruktori bili ostvareni treneri, koji su osvajači brojnih Svjetskih i Evropskih medalja kako u borbama, tako i u katama, te sada njihovi učenici i takmičari prave velike rezultate. Instruktori su prenosili svoje iskustvo i znanje u radu sa djecom na kandidate za trenerske licence.

Zatim su organizovana predavanja/edukacija i to:

– sportski psiholog dr. Remzija Šečić na temu Optimatizacija izvedbe

– Trenerska komisija na temu Trenerski pravilnik

– Takmičarska komisija na temu Takmičarski pravilnik

– dr.sc. Eldar Goletić na temu Uloga trenera/ispitivača u procesu pripreme za polaganje karate zvanja  

– prof.dr. Safet Kapo na temu Dijagnostika u sportu i Taktičko obrazovanje  

– sudijska komisija na temu WKF pravilnik

Džanković Ivana je pored sticanja zvanične Trenerske licence učestvovala na treninzima za pripremu za polaganje za pojaseve, te je u nedjelju 23.01.2022. godine uspješno položila za zvanje MAJSTOR KARATE CRNI POJAS 1. DAN. Polagala je pred izuzetno jakom i kvalitetnom komisijom:

– Asim Hodžić majstor karatea crni pojas 5.DAN ( Busovača)

– Lejla Ferhatbegović Dizdarević crni pojas 6.DAN ( Tuzla)

– Enes Krajišnik majstor karatea crni pojas 8.DAN ( Novi Travnik).

Sada je naš klub bogatiji za još jednog majstora karatea i izuzetno smo ponosni na našu trenericu Džanković Ivanu, te je naš zadatak da se konstatno edukujemo i usavršavamo, te svoje iskustvo i znanje prenosimo na djecu. Trenutni majstori karatea u klubu su :

– Ivana Džanković crni pojas 1.DAN

– Šejma Dulaš crni pojas 1.DAN

– Sarah Kulačić crni pojas 2.DAN

– Nermin Bošnjak crni pojas 5.DAN

Klub nastavlja sa redovnim održavanjem treninga u sali u RK Bosanka na prvom spratu. U toku su pripreme za obavljanje ljekarskih pregeda za djecu i trenere, te osiguranje djece od nezgode i registracija takmičara u saveze. Početkom februara 06.02.2022. godine imamo turnir u Sarajevu u organizaciji KK BAŠČARŠIJA. Zatim 12.02.2022. godine Valentinovo Open u organizaciji KK Do iz Tuzle i krajem mjeseca 26.02.2022. godine TK OPEN u organizaciji KBS Tuzla u Tuzli.

Našoj trenerici Džanković Ivani još jednom od srca čestitamo na uspješno položenoj trenerskoj licenci i posebno čestitke za položeno karate zvanje majstor karatea crni pojas 1.DAN. Čestitamo i svim našim kolegama karatistima iz Karate Saveze FBIH, koji su uspješno položili svoje prve i nove licence, te majstorska karate zvanja. Posebno čestitamo svim klubovima i djeci iz Grada Zenice koji su obogatili naš Grad sa novim majstorskim karate zvanjima.

Uprava kluba

Izvor: zenicablog.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *