Kenan Uzunović: Do večeras se nisam petljao u priču o novoj većini, ujutro ću to učiniti sa velikim zadovoljstvom!

Kenan Uzunović: Do večeras se nisam petljao u priču o novoj većini, ujutro ću to učiniti sa velikim zadovoljstvom!

Federalni zastupnik Kenan Uzunović koji se prethodnih dana nije oglašavao na sve prozivke Fuada Kasumovića koji ga prozivao pa onda “prisvajao” po potrebi kako bi pokazao da ima autoritet i ruku u Zastupničkom domu parlamenta Federacije BiH s ciljem dodvoravanja Trojci, odlučio je da podjeli s javnošću vijest da će u narednom periodu djelovati kako samostalni zastupnik. Cjelokupan tekst pročitajte u nastavku:

“Prije nego bilo šta kažem o plasiranim neistinama koje su ovih dana na društvenim mrežama, razjasnio bih jednu stvar. Kenan Uzunović nije promijenio stranku, nije prešao ni u Snagu naroda, ni bilo gdje drugo, ali će u narednom periodu djelovati kao samostalni zastupnik koji će pratiti one politike koje je zastupao u predizbornoj kampanji.

Na prvoj fotografiji (lijevo) vidi se Kenan Uzunović koji kao student Fakulteta političkih nauka mjesec dana nije izlazio iz kancelarije da bi zaštitio izborni rezultat Fuada Kasumovića i spriječio neke druge da pokradu izbore, i zajedno sa 6 članova izbornog štaba, 50 članova biračkih odbora i 50 posmatrača osigurali da u Zenici pobijedi nezavisni kandidat za gradonačelnika.

Na desnoj fotografiji vidi se Kenan Uzunović koji je kao nosilac liste nezavisnih kandidata ostvario najbolji rezultat kao kandidat za vijeće u Federaciji, gdje je naredne dvije godine branio interese stranke i gradonačelnika Fuada Kasumovića. Koliko je bio zaluđen idejom koje su zajedno zastupali, govori činjenica da mu je noć prije sjednice na koju je došao kako bi kao 16-ta ruka izglasao Budžet grada Zenice na bolji svijet preselila osoba koja ga je doslovno othranila, majka (nene).

Na drugoj fotografiji (lijevo) vidi se Kenan Uzunović koji je tog dana navukao gnjev svih pravosudnih i policijskih institucija tvrdnjom da je korumpirano tužilaštvo i pravosuđe jer su tog dana uhapsili Fuada Kasumovića i njegove saradnike za koje i dan danas tvrdim da nisu krivi za slučaj Zenicatrans.

Na drugoj fotografiji na desnoj strani su Kenan Uzunović i Alen Kapković koji su u noći kada je nastala fotografija izlobirali osamnaesti potpis za formiranje nove većine u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona. Istu većinu, odgovorno tvrdim, Fuad Kasumović sam nikada ne bi sastavio, a to je dokazao sa trenutnim rastavljanjem iste.

Nakon ove četiri fotografije, ne znam da li postoji još neka gnusna laž koju mi mogu spočitavati botovi Fuada Kasumovića kojima on lično diktira ove gnusne laži koje danima čitam o sebi i drugim kolegama.

Večeras sam ja, Kenan Uzunović ušao u kuću svojih roditelja i zatekao svoju mamu kako plače jer konstantno čita ove gnusne laži koje se danima plasiraju. Od večeras je Kenan Uzunović smrtni neprijatelj svima onima koji su pisali ovako gnusne laži i podvale. Do večeras se nisam petljao u priču o novoj većini, ujutro ću to učiniti sa velikim zadovoljstvom.”

Facebook/Kenan Uzunović