Kasumovićeva kriminalna hobotnica nastavlja udomljavati podobnena budžet: Centar za socijalni rad raspisao konkurs, a već je poznato ko će biti primljen?

Kasumovićeva kriminalna hobotnica nastavlja udomljavati podobnena budžet: Centar za socijalni rad raspisao konkurs, a već je poznato ko će biti primljen?

Centar za socijalni rad Zenica 04.04.2022. raspisao je JAVNI OGLAS za prijem radnika u radni odnos za sljedeća radna mjesta:
1. Referent za poslove dječije zaštite – jedan (1) izvršilac na neodređeno vrijeme i
2. Spremaćica – jedan ( 1) izvršilac na neodređeno vrijeme.

Javni oglas koji potpisuje direktor Muamer Mehić objavljen je i na zvaničnoj stranici Grada Zenica (zenica.ba) da bi kriminalna hobotnica Fuada Kasumovića naivnim građanima poslala poruku da je sve transparentno kod ovog javnog oglasa. Međutim, kao i u stotinama ranije naštimanih javnih konkursa u Gradskoj upravi i javnim preduzećima u Zenici, sve je izrežirano i raspisano za unaprijed dogovorene osobe koje će biti primljene.

Ko će biti primljen dogovoreno je u kafani u blizini zeničkih bazena gdje direktor Centra za socijalni rad Zenica provodi više vremena nego u svojoj kancelariji, baš kao i mnogi podobni i uhljebljeni direktori i kadrovi koji u toj kafani primaju upute od Fuada Kasumovića koji također upravo tu provodi mnogo svog radnog vremena.

Vratimo se konkursu u Centru za socijalni rad Zenica za koji sada nažalost veliki broj građana Zenice uzalud priprema potrebnu dokumentaciju trošeći vrijeme i novac.

Prema dostupnim informacijama na radno mjesto referent za poslove dječije zaštite bit će primljena A.P. koja je snaha Kasumovićevog bliskog prijatelja, a na radno mjesto spremačica bit će primljena A.Č. koja je sestra Kasumovićevog kafanskog prijatelja sa kojim se često viđa u kafani blizu oronulih zeničkih bazena koji su, ako je vjerovati osumnjičenom vođi kriminalne grupe, odavno trebali biti vodeni park kakvog nema u BiH.

Zato vjerujte svojim očima i onome što vidite, pratite završetak konkursa u Centru sa socijalni rad koji je postao bastion za uhljebljavanje Kasumovićevih poslušnika, a mi ćemo nakon što konkursna komisija uradi svoj dio posla, objaviti pune identitete i kompletnu šemu zapošljavanja u ovoj instituciji o kojoj ćemo informisati i istražne organe.