Kasumovićeva bahatost na račun građana: Dok cijeli svijet strahuje od rata i gladi, zenička vlast na pijankama troši budžetske pare

Kasumovićeva bahatost na račun građana: Dok cijeli svijet strahuje od rata i gladi, zenička vlast na pijankama troši budžetske pare

Taman kad pomislimo da ne mogu niže pasti i da će jednostavno i oni sami postati svjesni sramote, Fuad Kasumović i njegova bulumenta ponovo nam dokažu da za njih dno jednostavno ne postoji.

U vrijeme kada cijeli svijet, posebno građani Bosne i Hercegovine, strahuju od rata, dok se brinu kako će preživjeti izuzetno težak period koji je pred nama i pokušavaju da naprave kakve-takve zalihe, bojeći se gladi, Fuad Kasumović sa svojim trabantima i podanicima pravi pijanke uz muziku, alkohol i ko zna šta još.

Naravno, na račun građana, jer to i jeste jedino što za građane radi – pije i uživa na njihov račun.

Taj novac dolazi od uštimanih tendera, od raznih kriminalnih poteza, a da stvar bude još smiješnija u tom nagrađivanju sebe za krađu novca građana, Kasumović sam sebi naručuje torte i zahvaljuje se sam sebi. Ali tako i može, na alkoholijadi, u društvu sa onima koje je nezakonito pozapošljavao, koji vode sve njegove lažne profile i napadaju poštene ljude, građane koji se na bilo koji način usprotive njihovoj krađi i urušavanju Zenice.

Ni to im nije dovoljno, pa su glasnom muzikom i vikom uznemiravali poštene građane koji su željeli iskoristiti vikend da se odmore nakon duge radne sedmice. Ali tako im je kad imaju seoskog lolu za gradonačelnika.

Naravno, iako inače iskače i iz paštete, ovog puta našeg “prepoštenog” Fuada nema na fotografijama koje su nam proslijedili zabrinuti čitatelji. Očigledno mu ne odgovara da pokaže svoje pravo lice pijanice i lole, pa ga nije moguće vidjeti ni na jednoj dostupnoj fotografiji. Ali niko se sakriti od istine ne može, pa je zbog želje da sam sebe pohvali tortom sam Kasumović odao da je na derneku svih onih koji su uzeli dovoljno da ih poskupljenje goriva, brašna, ulja, šećera ni najmanje ne brine.

Što bi se se reklo, selo gori, a baba se češlja. I još pjeva…

Izvor: provjereno.ba