Kasumovićev populizam bez granica: Pomno prati i kopira geste ministara iz Vlade ZDK, dok ih otvoreno napada

Kasumovićev populizam bez granica: Pomno prati i kopira geste ministara iz Vlade ZDK, dok ih otvoreno napada

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak divnom gestom obradovao je danas sve zaposlenice Vlade i MUP-a ZDK-a uručivši im cvijeće povodom Međunarodnog dana žena. Ovaj gest naišao je na brojne pohvale javnosti, a istaknuto je i zadovoljstvo zaposlenica koje su s oduševljenjem primile poklone.

Ali ne lezi vraže, eto ti tu i Fuada Kasumovića.

Samo dva sata nakon što je objavljena vijest o gesti ministra Isaka, gradonačelnika Zenice njegov tim nasavjetovao je kako hitno i on mora učiniti isto. A nije ni loše učiti od boljih.

Potrčali su, zato, Kasumovićevi saradnici i kupili ruže, nakon čega je zenički gradonačelnik pohitao u Gradsku upravu, Gradsko pravobranilaštvo, JU “Centar za socijalni rad” Zenica i Zeničku razvojnu agenciju ZEDA-u, pokušavši ispasti kavalir i džentlmen.

“Vidjela žaba…”, rekla bi stara poslovica…

Ipak, ono što Kasumović očigledno nije naučio iz geste ministra Isaka, jeste činjenica da danas nije važan on, niti njegov populizam, nego dame, žene čiji dan obilježavamo 8. marta. Stoga se nije stidio Kasumović iskoristiti i ovu priliku za ličnu promociju montiranim videima na društvenim mrežama i dodati još malo populizma u svoj repertoar.

Jadna i blijeda kopija koja nema nimalo obraza, ali na to smo navikli svih ovih godina kada je riječ o samom vrhu gradske vlasti.