Kasumović prije 2 godine hvalio i nagrađivao kćerku policijskog komesara, a sad je gazi

Kasumović prije 2 godine hvalio i nagrađivao kćerku policijskog komesara, a sad je gazi

Već ranije smo pisali o tome kako Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice, ništa nije sveto pa je spreman napadati i porodice svojih neistomišljenika i to na najružniji mogući način. Ipak, koliko se zapetljao u svojim lažima i koliko više ne zna „gdje udara“ pokazuje činjenica da je u jednoj od posljednjih objava oklevetao jednu od građanki koje je upravo on nagradio novcem i poklonom.

Riječ je o Melisi Šišić, kćerki aktuelnog policijskog komesara u ZDK-u Rusmira Šišića, koja se Kasumoviću našla na putu u njegovim prljavim pohodima, iako ju je upravo on prije manje od dvije godine nagradio kao jednu od najboljih učenica u Zenici.

Na tadašnjem prijemu za najbolje srednjoškolce, koji su zbog ostvarenih rezultata oslobođeni mature, gradonačelnik Kasumović sa 100 KM i knjigom „Tvrđava“, proslavljenog pisca Meše Selimovića nagradio je i Melisu Šišić. Tada je i poručio da „svi nivoi vlasti trebaju poduzeti ono što je u njihovoj nadležnosti da im omoguće dalje napredovanje i uslove da ostanu u našoj državi“, kao i da „moraju biti vrhunski u svom poslu“.

Manje od dvije godine poslije ovog prijema Kasumović na najgori način kleveće i proziva upravo učenicu koju je nagradio i kojoj je poručio da ostane ovdje i bude vrhunska u svom poslu. Dakle, licemjerstvo bez granica.


Da stvar bude još i gora, Kasumović radi ono što tvrdi da najviše prezire, tako što proziva i udara na tuđe porodice. Ponovo licemjerstvo, koje izbija iz svih njegovih postupaka.

Očigledno je da gradonačelnik Zenice više ne zna ni gdje, ni kako udara, niti bira sredstva. Zenica postaje lađa bez jasne rute kojom se kreće, sa kapetanom izgubljenim u vremenu i prostoru, dok voda probija u svaki dio lađe i prijeti potopom.

Izvor: provjereno.ba