Kasumović osnovao novu stranku: U BNP-u festival uhljebljenih i onih koji se nadaju uhljebljenju u javni sektor

Kasumović osnovao novu stranku: U BNP-u festival uhljebljenih i onih koji se nadaju uhljebljenju u javni sektor

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica proteklog vikenda održana Osnivačka skupština Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad. Za predsjednika  nove političke opcije izabran je, vjerovali ili ne, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. Iako je rekao da će ostati nezavisni do kraja gradonačelničkog mandata, Kasumović je sa grupom svojih poslušnika, koji su zajedno sa članovima uže i šire porodice odavno već uhljebljeni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima,  formirao novu političku opciju što mu je nakon SDA, NB-a i Zeničke inicijatife KF, do sada četvrta politička opcija.

Sala BNP-a bila je puna, uprkos jasno propisanim i dalje važećim epidemiološkim mjerama, naravno ministar zdravstva Adnan Jupić, niti bilo ko od nadležnih nisu reagovali na ovako grubo kršenje epidemioloških mjera.

U BNP-u su, u najvećoj mjeri, bili oni koji su morali, zaposlenici Gradske uprave, čak i državni službenici koji ne bi smjeli prisustvovati skupovima političkih stranaka. Svi koji pogledaju forografije skupa u BNP-u jasno vide da je to bio skup uhljebljenih u Gradskoj upravi i javnim preduzećima, njihovih porodica koje su također uhljebljene, kao i onih koji se nadaju skorom uhljebljenju u Gradskoj upravi i javnim preduzećima kojima suvereno vlada zenički gradonačelnik Fuad Kasumović.

Izvor: glasno.ba