Kasumović opet ponizio Zeničane: Agencija iz RS-a za Dan “Evropske Zenice” na Svečanoj sjednici u BNP-u!?

Kasumović opet ponizio Zeničane: Agencija iz RS-a za Dan “Evropske Zenice” na Svečanoj sjednici u BNP-u!?

Nije moglo ostati neprimjećeno da su na ulazu u Bosansko narodno pozorište uoči svečane sjednice Gradskog vijeća u svečanim odorama bili zaštitari Agencije Sektor Security iz Banja Luke. Iste one agencije koju nakon što je prije nekoliko mjeseci ubijen njen vlasnik, povezuju sa porodicom Milorada Dodika.

Zanimljivo je da pored dvije zeničke i cijele palete Zaštitarskih agencija iz FBiH, organizator opredjelio za agenciju iz bh. entiteta RS.

To za poznavaoce prilika i nije neko čudo jer je iza organizacije manifestacije Pantelija Pane Škrbić. Škrbić senior, dugogodišnji organizstor izbora Menadžera godine već skoro deceniju tu manifestaciju organizuje upravo u Banskim dvorima u Banja Luci, bivšem sjedištu institucija RS-a.

Dok je Škrbić Senior bio zadužen da sve šljašti pa i odore zaštitara agencije iz RS, junior Škrbić je odrađivao katastrofalno loš tv prijenos na lokalnoj TV koju često porede s sjevernokorejskom propagandom.

Nije isključeno da je angažman agencije iz Banja Luke dio šireg Škrbićevog aranžmana.

Ipak, ostaje gorak ukus da gradonačelnik koji u govoru ističe navodan uspjeh zeničke privrede dopušta da mu Dan Grada osigurava agencija koja dolazi iz grada i povezuje se sa političarima sklonim secesionizmu i mržnji prema svemu bosanskohercegovačkom.
Zamislite samo da neka firma iz Federacije ili još bolje, iz Zenice, bude dio zvaničnog programa obilježavanja Dana Banja Luke. Ne ide ni u snovima, jel da!? Zato će sutra takvi pričati da su ugroženi u Zenici.

Ako je i od Kasumovića, previše je.

Izvor: direktno.ba