Kasumović nastavlja obmanjivati rudare

Kasumović nastavlja obmanjivati rudare

U protekle tri godine naredbom Fuada Kasumovića najmanje desetak puta blokirana je isplata plaća i toplih obroka rudarima rudnika Zenica. Tada gradonačelnik nije tražio podršku “prozeničkih” vijećnika, niti predlagao da taj novac završi umjesto u Rudniku, kod rudara.

Obzirom da Bosanci, Bošnjaci brzo zaboravljaju zulum, zulumčare i ove koji im o glavi rade, bitno je napomenuti da je LAŽ da se radi o dugu Rudnika prema Zenici. Radi se o zaostaloj KAMATI na ranije isplaćeni dug za stavku koja se skraćeno zove KGZ, punog naziva Korištenje Građevinskog Zemljišta.

Dakle, pune tri godine rudarima o glavi radi čovjek koji traži naplatu kamate na nešto što je Ustavni sud proglasio NEUSTAVNIM.
Dakle, najviši sudski organ države proglasio je naplatu KGZ-a neustavnom, ali Kasumović i dalje insistira na plaćanju KAMATA na raniji dug.

Svi znamo da je Porezna uprava sistem i element državne prisile koja je najstrožija, jer država živi od poreza. I takva Porezna uprava svake godine oprašta odlukom države kamate ako izmirite glavnicu duga. Tako to radi svaka, pa i naša država, jer bitan je dug, a kamata je teret za neplatiše. Tako rade svi, pa i Porezna, ali ne i Kasumović, i to za neustavnu naplatu.
Da odlazak u bezakonje bude kompletan, baš kao i nedavno za nezakonito biranje izborne komisije koju je zaustavio CIK, Kasumović predlaže da Vijeće oprosti KAMATU ako se Elektroprivreda obaveže da će novac uplatiti rudarima !?

Vrhunac podlosti, cinizma i manipulacije, jer ako je dobrica, što Kasumović ne insistira na naplati a onda ON, Grad, Vijeće podijeli rudarima po 4.500 KM kako procjenjuje. Zna da bi nezakonito ubrani ili oprošteni prihod ne može tek tako darivati, dijeliti, pa ni u nekom uređenijem domaćinstvu, a kamoli državi. To bi tek bio kriminal i dijeljenje mimo zakona. I da li bi takve ponude bilo da on nije nosilac Liste stranke koja nosi njegovo ime na izborima koji su za manje od dva mjeseca?

Izvor: zenicagrad.info