Kasumović jedno – dokumenti drugo: Ambulanta u Lukovom Polju nije otvorena radi nesposobnosti direktorice Doma zdravlja Mersije Kasumović!

Kasumović jedno – dokumenti drugo: Ambulanta u Lukovom Polju nije otvorena radi nesposobnosti direktorice Doma zdravlja Mersije Kasumović!

Iako je slavodobitno za Dan Zenice gradonačelnik Fuad Kasumović, zajedno sa suprugom koju je imenovao za direktoricu Doma zdravlja, najavio otvaranje ambulante u Lukovom Polju, za koju je bračni par Kasumović najmanje zaslužan, porodična ambulanta u ovom zeničkom prigradskom naselju još uvijek nije otvorena.

Iako je, kao i uvijek do sada, bahati milioner i osumnjičenik za organizirani kriminal, Fuad Kasumović, za nerad ambulante ni tri mjeseca nakon “otvaranja” pokušao optužiti svoje političke protivnike koje je optužio da se igraju sa zdravljem građana, istina je sasvim drugačija, što pokazuju i argumenti koje ćemo priložiti uz ovaj tekst. Jedina osoba koja, uz nekoliko svojih slijepih sljedbenika protiv kojih se također vodi krivični postupak, ugrožava zdravlje stanovnika Zenice je upravo Fuad Kasumović. Zeničani nisu zaboravili zbog koga još nemamo interventnu kardiologiju u Kantonalnoj bolnici Zenica, kao i to zbog koga se najveća zdravstvena ustanova u ZDK još uvijek nije rekonstruisala. Nisu Zeničani zaboravili ni ko ih je u pandemiji liječio industrijskim kisikom…kao i još mnogo zla kojeg je bračni par Kasumović nanio zdravstvu Zenice.

Vratimo se ambulanti Lukovo Polje, koja još uvijek nije u funkciji isključivo zahvaljujući nesposobnom menadžmentu Doma zdravlja Zenica na čijem je čelu Mersija Kasumović. Da nisu na vrijeme poduzeli neophodne radnje i aktivnosti dokaz je dopis, odnosno dopuna dokumentacije koju nisu pravovremeno pripremili, koji su 03.06.2022.godine uputili na adresu Ministarstva zdravstva ZDK, koje je taj dopis zaprimilo 06.06.2022.godine.

– Dopis koji je stigao prije nekoliko dana na adresu Ministarstva najbolji je demant na napade gradonačelnika Zenice na rad Ministarstva zdravstva ZDK i potvrda ispravnosti rada Ministarstva. Dok je ove Vlade i Ministarstva zdravstva ZDK, nijedan pacijent se neće liječiti u ustanovama koje ne ispunjavaju sve uslove i to dokažu. Ako je neko spreman riskirati tuđe živote i sigurnost zdravlja, u meni će imati nesavladivu prepreku, izjavio je za naš portal ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić, koji se na kraju svoje izjave zahvalio bivšem vijećniku u GV Zenica, Rusmiru Isaku, koji je podnio inicijativu za izgradnju ambulante u Lukovom Polju, kao i ostalim akterima koji su pomogli da se izgradi ambulanta u ovom prigradskom naselju.

Nakon svega samo se još jednom nameće zaključak koliko je opasno i štetno političko djelovanje Fuada Kasumovića, posebno kada nesposobnost vlastite supruge želi prikriti na štetu časnih i poštenih građana koji iskreno i transparentno rade u korist građana Zenice i ZDK.

Izvor: direktno.ba