Kantonalna organizacija NES-a ZDK zadovoljna postignutim izbornim rezultatima

Kantonalna organizacija NES-a ZDK zadovoljna postignutim izbornim rezultatima

Sinoć je u prostorijama Narodnog evropskog saveza Zenica održan sastanak Regionalne organizacije NES-a za područje Zeničko-dobojskog kantona.

Na sastanku je prezentiran izvještaj o rezultatima proteklih Općih izbora, a pored toga svi prisutni su informisani i o dosadašnjem toku pregovora za konstituisanje vlasti u ZDK.

Kantonalna organizacija NES-a je zadovoljna postignutim izbornim rezultatima koje su kandidati Narodnog evropskog saveza postigli u Zeničko-dobojskom kantonu, za sve nivoe vlasti.

Zaključeno je da će NES ZDK u narednom periodu raditi još predanije i konkretnije s ciljem ostvarenja još boljeg rezultata.

Narodni evropski savez je na proteklim Općim izborima u ZDK za Skupštinu kantona ostvario zavidan rezultat od 9.328 osvojenih glasova i tako dobio dva zastupnika u ovome kantonu.

Također, NES je u Zeničko-dobojskom kantonu, izborna jedinica 5 (405), osvojio i jedan direktan mandat za Parlament FBiH.

Sastanku su prisustvovali predsjednici gradskih-općinskih organizacija, predsjednici gradskih-općinskih izbornih organizacija, kao i aktuelni ministri i savjetnici ministara.

Narodni evropski savez se zahvaljuje svim članovima i simpatizerima NES-a, ali i svim ostalim građanima, koji su svoj glas dali kandidatima NES-a na proteklim izborima, uz obećanje da će ukazano povjerenje građana opravdati na najbolji mogući način.

KO NES ZDK