Kakva bruka: Pogledajte dernjavu Fuada Kasumovića i njegovo huškanje protiv Džaferovića (VIDEO)

Kakva bruka: Pogledajte dernjavu Fuada Kasumovića i njegovo huškanje protiv Džaferovića (VIDEO)

Ispred zgrade OHR-a danas smo svjedočili sramnom ponašanju pojedinih bh. političara koji su, iako svjesni koliko je ljudi oko njih, pokazali koliko im je “jezik dugačak” i prgav, ali i koliko nepoštovanje imaju prema državnicima poput Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Baš njima, kao članovima Predsjedništva BiH, jer u tom momentu predstavljaju državu koju i ovakvim protestima brane građani pa i oni s njima, jedino su organizatori današnjih protesta dozvolili da se obrate.

Ponajviše ljut što mu nije dozvoljeno da se obrati bio je Nermin Nikšić, ali i ministar Adnan Šteta, kao i Fuad Kasumović. Ono što je iz njihovih usta izlazilo, nije za javno objavljivanje. Iz poštovanja prema čitateljima ovoga puta nećemo prenositi njihove psovke, pogrdne riječi. Dernjavu Nikšića, Kasumovića i njima sličnih dovoljno je što su čuli građani koji su bili u njihovoj blizini i koji su se vidno razočarani počeli odmicati od njih ne vjerujući da takve riječi izlaze iz usta onih koji se zalažu za njih, njihovu djecu, njihova prava.

Dovoljno je samo da pogledate samo mali dio dernjave Kasumovića, pratite izraz na njegovom licu… Vidjevši da njemu i sličnima nema spasa, te da će se na zahtjev organizatora građanima ipak obratiti Šefik Džaferović, Kasumoviću nije preostalo ništa drugo nego da pusti avaz i počne huškati ljude oko sebe.

Video možete pogledati na linku: https://m.facebook.com/watch/?v=375786587998990&_rdr

S njima je bio i Fahrudin Radončić. Treba priznati da je od njih, jedino lider SBB-a govorio kako se član Predsjedništva treba obratiti.

Izvor: hayat.ba