Kako su zaposlenici Gradske uprave Zenice postali ‘mještani Lukovog Polja’ koji prijavljuju navodne nelegalne objekte

Kako su zaposlenici Gradske uprave Zenice postali ‘mještani Lukovog Polja’ koji prijavljuju navodne nelegalne objekte

Nakon što smo u utorak, kroz saopćenje Službe za inspekcijske poslove Grada Zenica, svjedočili novim pravdanjima za udare na čast, ugled, integritet i imovinu moje porodice, smatram da sam dužan otkriti pravu istinu o ovom slučaju.

Cijeli slučaj je direktni napad gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića na domove moje porodice, a to dokazuju i fotografije sa nadzornih kamera iz ulice u kojoj živim. Tačnije, sve je počelo još 12. augusta 2021. godine, kao što možete vidjeti na fotografiji u prilogu, kada se pred mojom kućom pojavilo vozilo Gradske uprave Zenica i zaposlenica koja je, vjerovatno pod pritiskom i naredbama, bez ikakve dozvole, fotografirala moju porodičnu kuću i privatni posjed u naselju Lukovo Polje. Njena pojava, bahato parkiranje nasred ceste, bahato okretanje nasred ceste i sklanjanje dalje od kuće da je neko ne primijeti, uznemirili su i moje komšije, koji su pokušali saznati o čemu je riječ. Ali čim su joj prišli sa pitanjima ko je i zašto fotografira tuđe kuće, ova zaposlenica je kratko rekla kako ‘samo nešto provjeravaju’, sjela u automobil i otišla.

Nekoliko mjeseci kasnije, 18. novembra 2021. godine, kada su skupili sve što su željeli zloupotrijebiti, na stranici Centra za zastupanje građanskih interesa objavljena je ‘anonimna’ prijava mojih, navodno nelegalnih zidova, a cijelu tu ciljanu prijavu možete pogledati također u priloženoj fotografiji. Dakle, nikakvi zabrinuti građani, niti mještani Lukovog Polja nisu objavili ovu prijavu.

Druga zanimljiva činjenica, koja pokazuje da je zapravo riječ o grubim nasrtajima na moju porodicu i zloupotrebama jeste to da se u samoj prijavi navodi kako sam ‘nelegalno izgradio zidove oko svog posjeda’, što je netačno. Ipak, u saopćenju Službe za inspekcijske poslove vidimo kako inspektori dolaze ispitivati ne samo gradnju zidova, nego i drugih objekata za koje nikako nisu mogli saznati izuzev iz dokumentacije za legalizaciju ovih objekata, koju sam predao u skladu sa svim zakonskim procedurama. Dakle, neko pregledava te dokumente i traži u njima bilo šta što je potrebno da bi se stvorila slika u javnosti o nekakvim navodno nelegalnim zidovima i objektima.

I kao da im raniji dolazak inspektora, sa policijskom pratnjom, nije bio dovoljan, ponovo najavljuju nove dolaske i nove nasrtaje na moju porodicu našu imovinu, čime će višesedmično uznemiravanje svih nas biti nastavljeno. Inspekcija, koja nas poziva da budemo na lokaciji, poručuje nam da ‘ukoliko imamo sve neophodne dokumente i ukoliko je sve legalno, nemamo razloga izbjegavati njihove inspekcijske preglede’, kao da nijedna služba u Gradskoj upravi Zenica nije povezana i ne mogu jednostavnim uvidom u dokumentaciju koju sam predao saznati da je riječ o objektima za koje je predata legalizacija.

Ponovo i do ko zna kada ćemo svjedočiti grubim nasrtajima na moju porodicu, uznemiravanju svih mojih komšija, prema naredbama Fuada Kasumovića, koji ove napade na nas finansira novcem građana. Ti inspektori, koji dolaze kod nas, plaću primaju iz budžeta i umjesto da zaista istražuju sve građevinske anomalije kojih u Zenici, nažalost, ne nedostaje, primorani su da, zbog bolesnih ambicija drugih, uznemiravaju poštene građane ovog grada.

Izvor: FB/Arnel Isak