Kako se dobija plaketa Grada Zenice: Sjedneš s Kasumovićem i dobiješ nagradu od grada

Kako se dobija plaketa Grada Zenice: Sjedneš s Kasumovićem i dobiješ nagradu od grada

U toku je sjednica Gradskog vijeća Zenica, na kojoj je veliku polemiku izazvao prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Zenice. Tačnije, vijećnice i vijećnici raspravljali su o predloženim dobitnicima javnih nagrada i priznanja, u okviru koje je za nagradu i plaketu Grada Zenice predložen šef Federalne uprave policije – Detašman Zenica Nermin Šehović.

Nermin Šehović u Zenici je poznat po svom radu, ali mnogo više prema otvorenoj podršci koju pruža Fuadu Kasumoviću i njegovoj političkoj opciji, te su mnogi građani posumnjali kako je upravo prisno druženje Kasumovića i Šehovića razlog za dodjeljivanje ove nagrade.

A to je, nespretno govoreći za govornicom Gradskog vijeća Zenica, potvrdio i Denan Pašalić, vijećnik Zeničke inicijative – Kasumović Fuad, kazavši kako vijećnicima koji su se usprotivili dodjeli nagrade Šehoviću predloženi dobitnik nagrade smeta zato što “javno podržava, odnosno koji se viđa sa gradonačenikom”.

Ovu nespretnu potvrdu iskoristili su vijećnici opozicije, istaknuvši kako je upravo sumnja u razlog dodjele nagrade Šehoviću potvrđena, te da zbog toga ne podržavaju ovaj prijedlog.

Ipak, prijedlog je usvojen glasovima aktuelne većine u GV Zenica. A o tome zašto je ova nagrada dodijeljena upravo Šehoviću, izvještavali su ranije i drugi mediji.

Izvor: provjereno.ba