Kako Kasumović nagrađuje podobne: Svog ličnog portparola imenovao u Nadzorni odbor RTV Zenica

Kako Kasumović nagrađuje podobne: Svog ličnog portparola imenovao u Nadzorni odbor RTV Zenica

Da je podobnost važnija od bilo kakve sposobnosti još jednom je dokazala gradska vlast u Zenici na čelu sa Fuadom Kasumovićem. Samoprozvani kralj Zenice ne krije svoju bahatost već odavno, a dostojno ju je pokazao i na posljednjem primjeru, kada je svog ličnog portparola imenovao na mjesto člana Nadzornog odbora Radio-televizije Zenica.

Riječ je naravno o Dini Pašaliću, jednom od najvjernijih poslušnika Fuada Kasumovića čija podobnost je nagrađena još jednom pozicijom, nakon što je još ranije zaposlen u Gradsku upravu Zenica. Ovaj kvazi novinarčić jedan je od glavnih iz kategorije gradonačelnikov potrčko, te služi kao medijsko oružje kojim Kasumović prijeti i kojim puca na sve one koji se usprotive njegovim lažima, obmanama i kriminalnim djelima. Putem svog privatnog medija, što odlično ilustruje sukob interesa u kojem zaposlenik Gradske uprave Zenica u službi za odnose s javnošću ima svoj privatni portal, Pašalić nastoji sluditi javnost, stvoriti pogrešnu sliku realnosti, a oni bolje upućeni tvrde da je upravo on taj koji vodi sve lažne profile i stranice sa kojih se ogavnim lažima Kasumović obračunava sa političkim neistomišljenicima.

Propagandista koji se u međuvremenu pretvorio u Kasumovićevog ličnog Gebelsa, vodeći se devizom da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina, vjerno služi svom gazdi i pokušava ga brojnim spinovima, klevetama na račun drugih i lažima odbraniti od sve češćih optužbi za kriminalna djela, a to pokušava čak i nakon što je Kasumoviću potvrđena optužnica za teška krivična i organizovani kriminal u slučaju Zenicatrans.

Za sve to Pašalić je sada dodatno nagrađen, nakon što je Vanredna skupština RTV Zenica d.o.o. Zenica donijela odluku o njegovom imenovanju za člana Nadzornog odbora ovog društva. Ovo je još jedan od dokaza da su tačne tvrdnje svih onih koji kažu da je Kasumović privatizirao javnu televizijsku kuću svih građanki i građana Zenice i pretvorio je u svoju obavještajnu agenciju, koja radi isključivo prema njegovom naređenju. Ova radio-televizija, pored Pašalića i njegovih portalčića, jedno je od glavnih propagandnih sredstava zeničkog gradonačelnika i u njenom programu nećete pronaći ništa što govori o njegovim nedjelima, ali ni izjave njegovih političkih neistomišljenika, što je jasan dokaz da je ova radio-televizija zarobljena od Kasumovića i njegovih poslušnika, kao i cijela Zenica uostalom.

Dakle, ukoliko želite doći do bilo koje funkcije u Gradu Zenica, ne treba vam nikakvo znanje, niti vam trebaju kakve vještine, jednostavno pratite ono što je uradio i Pašalić, kao i mnoge njegove kolegice i kolege – budite ulizica, poslušnik i poltron Fuada Kasumovića. To je danas u Zenici glavna referenca koja vam treba za posao i mjesta u odborima javnih preduzeća i ustanova.

Screenshoot Službene novine Grada Zenica