Kakanjac Mirza Neimarlija zajedno s drugim mladima s idejom turističke agencije “BH TURIST” na programu “Start Me Up”

Kakanjac Mirza Neimarlija zajedno s drugim mladima s idejom turističke agencije “BH TURIST” na programu “Start Me Up”

Jeste li vi turista koji dolazi na odmor i troši puno novca i vremena, a na kraju, zbog oskudne ponude, ne ispunite svoja očekivanja, ili ste pak turistički djelatnik koji zbog COVID-19 pandemije nije uspio otkriti svoj puni potencijal i otvoriti turistima novu perspektivu na našudomovinu?

Vrijedni tim mladih, proaktivih ljudi koji dolaze iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine (Mirza Neimarlija, Dalia Beridan, Tina Vardić, Edis Šuta i Asad Grabovica) uvidjevši ove probleme, odlučili su da svojim Start-up proizvodom, podržanim od strane programa „Start me Up – takmičenje u poduzetništvu“ organizovanim od strane Burch Univerziteta i Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, ožive turizam ove države, dajući benefite svojim potencijalnim, budućim klijentimai korisnicima!

„U vrijeme masovnih odlazaka iz Bosne i Hercegovine, grupa kreativnih i poduzetnih entuzijasta iz različitih gradova BiH udružuje se i postaju važni akteri održivog razvoja i ostanka mladih. Naša ideja je da bogate i raznovrsne prirodne i kulturno-historijske potencijale BiH objedinimo u jedinstvenu turisticku ponudu. Garantujemo kvalitetne sadržaje koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Naša ponuda je prilika da učinimo više za nas i generacija koje dolaze poslije. „BUDIMO SE, MI SMO MLADI, MI SMO PROMJENA!“ „- rekao je Mirza Neimarlija, upravitelj agencije i mladi dizajner iz Kaknja.

„BH Turist aplikacija će nuditi promociju ponuda turističkih djelatnika i njihovih usluga, aturistima besplatan personalizirani turistički plan po njihovim interesovanjima, koji se znatnorazlikuje od ustaljenih turističkih ruta. Pored toga, turisti će imati priliku dobiti sve osnovne informacije o gradu u kojem se nalaze, od termina javnog prevoza dolokalnih bolnica“ rekla je DaliaBeridan, PR menadžer tima. AsadGrabovica (Sarajevo) i Tina Vardić (Bihać), programeri-srednjoškolci, naglasili su koliko jebitno da budući programeri imaju priliku pokazati svoje znanje i vještine, jer prilike za uspijehmoraju biti obezbjeđene i u Bosni i Hercegovini.

„Navodeći primjer iz svog rodnog grada Mostara, turisti, i prije pandemije koja nas je zadesila,imali su organičen broj poznatih lokacija za posjećivanje, a kroz ovu aplikaciju ćemo im omogućitida vide Bosnu i Hercegovinu iz posebne perspektive“ – rekao je Edis Šuta, logističar oveaplikacije.

Ukoliko ste vi turistički djelatnik, ili želite podržati ove perspektivne ljude koji nisu samo stubovinaše budućnosti, već oni koji grade pozitivnu sadašnjicu, možete im se obratiti na

mail: turist.bh@gmail.com i zapratiti ih na njihovom instagram profilu @bh.turist.

Izvor: kakanjinfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *