Jubilej TKD akademije ‘Jale’: Ministru Arnelu Isaku uručena zahvalnica za nesebičan doprinos i podršku u razvoju sporta

Jubilej TKD akademije ‘Jale’: Ministru Arnelu Isaku uručena zahvalnica za nesebičan doprinos i podršku u razvoju sporta

Povodom obilježavanja 20 godina svog rada i postojanja, Taekwondo akademija ‘Jale’ organizirala je ove subote u Zenici Federalno prvenstvo u taekwondou, kojem je prisustvovao veliki broj gostiju i zvanica, ali i sportista iz cijele FBiH.

Ovom lijepom sportskom događaju prisustvovao je i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak, kojem je ovom prilikom uručena zahvalnica domaćina turnira. Kako su istaknuli domaćini, ministru Isaku zahvalnica je uručena za nesebičan doprinos i podršku u razvoju sporta, posebno za podršku radu Taekwondo akademije ‘Jale’.

‘Zadovoljstvo mi je što mogu svjedočiti uspjesima sportskih organizacija, kojima ću uvijek pružati podršku zbog svih pozitivnih vrijednosti koje promoviraju. Sport je najbolji recept kako da mladima ponudimo najbolju alternativu, kako da ih maknemo od poroka današnjice i da im obezbijedimo zdravu budućnost. A uz to, oni su naši najbolji ambasadori gdje god da se pojave. Čestitam organizatorima na jubileju i uspješno organiziranom takmičenju’, poručio je ovom prilikom ministar Isak.