JU Apoteke “Zdravlje” Zenica: Hvala pripadnicima MUP-a ZDK!

JU Apoteke “Zdravlje” Zenica: Hvala pripadnicima MUP-a ZDK!

Javna ustanova Apoteka ”Zdravlje” Zenica javno se zahvaljuje hrabrim pripadnicima MUP-a ZDK, Policijska stanica Zenica, koji su jutros oko 5:00h, pravovremenom intervencijom uhapsili B.B. prilikom provaljivanja i izvršenja krađe u Ogranku J.U. Apoteka “Zdravlje” Zenica – “MR. WEISS”.

Važno je naglasiti da su se momentu provaljivanja u objektu apoteke “MR. WEISS” nalazile naše dvije usposlenice, magistra farmacije i farmaceutska tehničarka, dok je izvršilac ovog krivičnog djela uspio ući u prostorije samog objekta, te su ovom pravovremenom intervencijom policije spašeni životi naših uposlenika.

J.U. Apoteka “Zdravlje” Zenica ranjenom pripadniku MUP-a ZDK želi brzo ozdravljenje i nadamo se da će za ovu uspješnu intervenciju pripadnici MUP-a ZDK biti nagrađeni za svoj doprinos pri očuvanju javnog reda i mira.

Javnosti poručujemo da će J.U. Apoteka “Zdravlje” Zenica nastaviti sa pružanjem svojih usluga svim građanima Zenice i Zeničko-Dobojskog kantona, budući da smo jedina zdravstvena ustanova – apoteka, koja svoje usluge pruža 24h dnevno. Napominjemo da su naši zaposlenici poseban doprinos očuvanju i opstanku apotekarske djelatnosti, kao i pravovremenom snadbijevanju lijekovima na području grada Zenice, pružili i tokom ratnih dešavanja 1992.-1995. godine, kao i za vrijeme pandemije korona virusa.Stoga, ni ovaj nemili događaj neće zaustaviti naše zaposlenike da i u narednom periodu nastave pružati naše usluge i u noćnim satima.

Izvor: zenicablog.com