Još jedno Kasumovićevo pljuvanje Zeničana – Nakon Sjednice Vijeća i Čimburijadu osigurava firma porodice Dodik

Još jedno Kasumovićevo pljuvanje Zeničana – Nakon Sjednice Vijeća i Čimburijadu osigurava firma porodice Dodik

Nakon što je pljunuo u lice i usred Zenice i usred Bosanskog narodnog pozorišta, na svečanu sjednicu Gradskog vijeća doveo firmu iz Banja Luke, koju je preuzela porodica gospodara manjeg bh. entiteta RS, Milorada Dodika, Gornjevakufljanin Fuad Kasumović je danas oskrnavio i tradicionalni zenički brend, Čimburijadu.

Osiguranje šatora (od koga) organizatora i danas je bilo povjereno firmi koja je nekad bila u vlasništvu ubijenog biznismena iz Banja Luke. Istovremeno, Kasumović nekoliko stotina metara dalje, na kapiji Kantonalne bolnice, vrijeđa i napada zaposlenike KBZ koji rad ena osiguranju, kao i policiju, koja je pozvana na intervenciju nakon novog pokušaja upada u ovu instituciju grupe probisvjeta koje predvodi dokoni gradonačelnik.

I dok je prvi put ušao kao “dobrovoljni darivalac”, a drugi put poslao inspektore da bukvalno ukradu novac od parkinga, ovaj put je Kasumović krenuo u novi propagandistički trik “darivanja” novorođenih beba.

Ponašajući se znatno opasnije i gore od Fikreta Abdića i drugih zločinaca, Kasumović i njegovi dobro uhljebljeni i plaćeni botovi ponovno putem društvenih mreža pozivaju na proteste i na “provaljivanje” u bolnicu, istovremeno, postavljajući osiguranje iz Banja Luke (RS) na vrata svojih događaja i institucija. Izdajice, makar se kitile i naručenim “Zlatnim ljiljanima” bez dana boravka na liniji i ne znaju drukčije.

Na sreću, sve je više Zeničana koji prepoznaju izdajnike i neradnike, koji u napadu alkoholne pred-kome ne biraju koga će napasti. Sve je bliži dan potvrđivanja optužnice i početka sudskog procesa koji će razotkriti svu prljavštinu Kasumovićeve tiranije proteklih šest godina.