Još jedna u nizu sramota Zenice: Cesta u Lukovom Polju razrovana godinu dana, nadležni bez reakcije

Još jedna u nizu sramota Zenice: Cesta u Lukovom Polju razrovana godinu dana, nadležni bez reakcije

Još prije mjesec i pol dana pisali smo o problemima mještana zeničkog naselja Lukovo Polje, u kojem je jedna ulica već godinu dana razrovljena i svakodnevno otežava život svim stanovnicima ovog naselja i njihovim gostima. Ni do današnjeg dana nismo doživjeli nikakvu reakciju nadležnih gradskih službi, koje za probleme građana “ne haju” i brinu se o njima kao o prošlogodišnjem snijegu.

Kako smo i tada pisali, riječ je o radovima koje je naručila Gradska uprava Zenica, na čelu sa Fuadom Kasumovićem, te su mještanima ovog naselja s tim radovima obezbijedili priliku da “uživaju” u rupama i nedovršenim radovima. Po standardu Gradske uprave radovi su započeti, ali nikada nisu dovršeni i sve je, naravno, plaćeno novcem građana.

Ono što je dodatno zanimljivo jesu sve tajne radova u ovoj ulici, pa tako nije poznato ni ko je izvođač radova, niti kome građanke i građani plaćaju ovakve nedovršene radove na cestama. Gradonačelnik Zenice i na ovom slučaju pokazuje koliko provodi samovolju i koliko “poštuje” građane koji su ga izabrali, pa njihov novac troši prema svom ličnom nahođenju i ćejfu.

Dodatno, radovi nisu obilježeni adekvatnom građevinskom tablom, čime je prekršen i Zakon o prostornom uređenju i građenju.

Dakle, niti znamo ko je izvođač, niti znamo koliko je novca potrošeno, niti znamo rok izvođenja radova, što je izgleda postalo standard Gradske uprave Zenica. Važno je da novac odlazi iz budžeta, da se daju lažna obećanja, a to što će građani trpjeti rupe i oštećenja na vozilima nikom iz gradskih vlasti nije ni bitno. Nisu im bitne ni konstantne žalbe građana, niti pisanja medija, oni samo provode ono što su zacrtali, a vi građani čekajte da Kasumovićeva “ševa propjeva”.

Izvor: provjereno.ba