Isak primio delegaciju Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti

Isak primio delegaciju Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak primio je danas u posjetu delegaciju Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti u prostorijama Federalnog MUP-a, gdje su razgovarali o realizaciji niza programa i projekata od značaja za boračku populaciju.

Predstavnici Udruženja ukratko su predstavili dosadašnji rad Udruženja, naglašavajući da je Udruženje fokusirano na oblježavanje značajnih datuma u historijskom postojanju države BiH, kao i datuma iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Na sastanku je razgovarano o protokolarnim aktivnostima povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH koje će u narednom periodu organizovati ovo udruženje.

Ministar Isak podržao je aktivnosti Udruženja čiji je primarni cilj okupljanje boračke populacije te naglasio kako su borci dali značajnu ulogu u odbrani zemlje, a svojim zalaganjem i žrtvovanjem su doprinijeli opstanku države Bosne i Hercegovine, promociji mira, tolerancije, ravnopravnosti, multietničnosti i suživota i u najtežim ratnim danima.

Predstavnici udruženja zahvalili su se ministru Isaku na podršci, na toplom i srdačnom prijemu te su pohvalili rad ministra Isaka i podržali aktivnosti koje poduzima na očuvanju sigurnosti na području Federacije BiH.