Isak odgovorio Dodiku: Ti ćeš, sve i da Željka Cvijanović bude izabrana za predsjednicu SAD-a ostati pod sankcijama jer si kriminalac

Isak odgovorio Dodiku: Ti ćeš, sve i da Željka Cvijanović bude izabrana za predsjednicu SAD-a ostati pod sankcijama jer si kriminalac

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS-a Milorada Dodika o tome da je spreman proglasiti nezavisnost bh. entiteta RS-a ukoliko na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država pobjedi Donald Trump.

„Ime Milorada Dodika, političara i kriminalca iz Bosne i Hercegovine, još od 17. januara 2017. godine nalazi se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država. Od toga dana demokratskom voljom birača u Americi promijenila su se tri predsjednika, a Milorad Dodik zadržao je status lica pod sankcijama.

Sankcije Dodiku prvo je uvela administracija Baracka Obama, a produžile administracije i Donalda Trumpa i Joea Bidena. Milorad Dodik, sve dok bude predstavljao značajnu prijetnju u vezi s ometanjem provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma, bit će pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država koje su dokazani prijatelj države Bosne i Hercegovine.

Treba li uopšte podsjećati predsjednika bh. entiteta RS kako su nedavno na crnoj listi završili i članovi njegove porodice, jer je Milorad Dodik koristio i koristi službeni položaj u Bosni i Hercegovini za akumuliranje ličnog bogatstva kroz podmićivanje, mito i druge oblike korupcije.

Njegovi snovi kako će jednog dana proglasiti nezavisnost bh. entiteta RS-a jednaki su bajkama iz 2018. godine kako će na čelo Ministarstva finansija SAD-a doći, ni manje – ni više, nego njegovi – Dodikovi – ljudi.

Milorade, da na predsjedničkim izborima u SAD-u bude izabrana Željka Cvijanović ti ćeš i dalje ostati pod sankcijama, jer si kriminalac i rušitelj Dejtonskog mirovnog sporazuma“, navodi se u reakciji ministra Isaka.FEDERALNO MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

ODSJEK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU